Діджитал-простір у музичній школі На реалізації

Доданий
11.06.2021
Номер
404
Музичні школи

Впровадження інтерактивних технологій в навчальний процес та роботу МКЗК «Дніпровська дитяча музична школа №6 ім. В. І. Скуратовського»

Автор проєкту
Світлана
Світлана Халілова
Бюджет
572 777 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, школа, культура
Район
Чечелівський
Адреса
вул. Робоча, 87, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Максим Нестеренко

Проблема

Діти сьогодні зростають у цифровому світі і для них цілком природним є цифрове середовище, яке вони використовують для отримання та обміну інформацією. Реформа початкової мистецької освіти, яка впроваджується сьогодні в життя, вимагає нових сучасних підходів до організації освітнього процесу у мистецькій школі, застосування цифрових технологій для його здійснення. Крім того, навчальна, концертна та музейна діяльність школи потребують якісного технічного обладнання, з’явилась потреба в організації дистанційного навчання. Для вивчення та засвоєння матеріалу необхідно використовувати сучасний інтерактивний комплекс та сучасні освітні технології. Наявність мультимедійної, комп’ютерної та відео техніки значно підвищать рівень культурного продукту, який пропонується місту, а процес навчання (в т.ч. дистанційного), концертні і музейні заходи стануть більш привабливими і цікавішими.

Мета проєкту

На виконання вимог МОН використання мультимедійних і комп'ютерних технологій у педагогічній діяльності планується діджиталізація процесу навчання у МКЗК «Дніпровська дитяча музична школа №6 ім. В.І.Скуратовського», впровадження інтерактивних технологій в навчальний процес та роботу музейної експозиції, технічна організація інтерактивної співпраці викладачів та учнів в процесі проведення дистанційних уроків, оновлення змісту та форми всіх видів діяльності школи, відкриття в школі класу «музичні комп’ютерні технології».

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

На сьогодні значні перспективи для оптимального вирішення проблеми якісного покращення навчальної та концертної діяльності учнів МКЗК «Дніпровська дитяча музична школа №6 ім.В.І.Скуратовського» відкриває застосування інтерактивного мультимедійного і комп’ютерного обладнання. Використання інтерактивних технологій під час занять робить освітній процес більш успішним, формує в учнів стійкий активний інтерес до занять,забезпечує гнучкість керування та відкриває нові можливості для викладачів. Проєкт направлений на підтримку та реалізацію нових підходів до проведення уроків, концертів, музейної діяльності школи, створення відео уроків, відео екскурсій, якісного запису концертних програм.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Користуватись результатами реалізації проєкту будуть в першу чергу 455 учнів Дніпровської дитячої музичної школи № 6 ім.В.І.Скуратовського, педагогічний колектив, батьки та громада міста.

Ключові показники оцінки результату

Реалізація даного проєкту дасть можливість суттєво змінити якість навчання дітей, осучаснити освітній процес, створити креативний навчальний простір в музичних класах, активізувати можливості учнів, підвищити рівень виконання програм на конкурсах та фестивалях різних рівнів, що неодмінно позначиться вагомими плідними результатами у вихованні дітей та молоді. Покращиться мотивація учнів до музичних занять як сольних так і колективних. Зросте престиж дитячої мистецької освіти серед мешканців міста. Очікуваними результатами розширення змісту мистецького навчання, забезпечення доступності до нього всіх зацікавлених верств населення. Проєкт забезпечить для талановитих дітей Дніпра участь у різноманітних онлайн-проєктах, онлайн-концертах, дозволить якісно демонструвати свою майстерність на міжнародних та всеукраїнських заходах.

Ризики у реалізації

Зростання вартості мультимедійного та комп'ютерного обладнання.

Інформація про співфінансування

Немає

Чи є у вас конфлікт інтересів

Ні, немає

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Комунальне підприємство "Інфо-Рада-Дніпро" Дніпровської міської ради