"Дніпровський медичний кластер" Відхилений остаточно

Доданий
15.06.2020
Номер
370
Охорона здоров'я

Створення (без юридичної особи, на договірних засадах) спілки медичних установ з метою забезпечення комплексних, максимально високого рівня надання, медичних послуг для хворого. Максимальне використання можливостей медзакладів з метою отримання синергічного ефекту від об’єднання їх зусиль та можливостей.

Автор проєкту
Бюджет
179 320 грн
Розрахунок бюджету
Теги
інновації, інваліди, туризм, допомога
Район
Центральний
Адреса
вул. Січових Стрільців (Артема), 92, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

В регіоні є в наявності і сучасне медичне обладнання, і висококваліфіковані лікарі.
Проблема полягає у тому, що завдяки тому, що це обладнання, як правило, надається медичним закладам по можливості, за рахунок благодійних коштів, суми яких обмежені, особливо у час пандемії коронавірусу. Для досягнення максимального клінічного ефекту пацієнт потребує комплексного підходу, який включає етапи діагностування, лікування та реабілітації. Найчастіше неможливо реалізувати у одному медзаклад всі ці етапи з максимальним результатом, тому, що цього не дозволяє як спеціалізація медзакладів, так і розпорошення провідних фахівців та сучасного обладнання по окремим закладам.

Мета проєкту

Досягнення в регіоні нового, найвищого рівня якості надання медичних послуг без додаткових фінансових вкладень.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Наявність розпорошеного унікального медичного обладнання та високофахового медичного персоналу дає можливість за рахунок об’єднання зусиль різних суб’єктів організувати надання медичних послуг найвищого рівня якості в рамках окремого проекту, який формується у кластері для конкретного пацієнта з урахуванням його особливостей та можливостей.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Команда проекту на чолі з Директором ТОВ «ДНІІПРО ПРЕМІУМ КЛІНІК» Кириченко Ганною Володимирівною, громадяни України, в тому числі й ті¸ які вимушені шукати можливість лікування за межами України, медичні заклади, які зможуть максимально використовувати наявне обладнання і фахівців.

Ключові показники оцінки результату

Якість та результати лікування, оцінка хворим наданих послуг.

Ризики у реалізації

Перший ризик полягає в тому, що надання обладнання, що заявлене Учасником Договору про створення медичного кластеру, неможливе. Другий ризик полягає у можливому зниженні купівельної спроможності населення у зв’язку з падінням ВВП України через пандемію коронавірусу. Третій ризик, як показав досвід 2020 року, є форс-мажорні обставини, які унеможливлюють надання послуг внаслідок введення карантину чи масового захворювання (наприклад – на грип).

Інформація про співфінансування

96000

Чи є у вас конфлікт інтересів

Ні

Ви посадова особа?

Щодо державних установ та підприємств - Ні.

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Так

Співавтори

Немає

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Департамент охорони здоров'я населення Дніпровської міської ради