Збережемо історичний будинок разом! Відхилений остаточно

Доданий
20.05.2020
Номер
27
Житлові будинки

Метою нашого проекту є збереження унікальної архітектури Дніпра. Ремонтні роботи деяких конструктивних елементів, а також
реставраційні роботи фасаду зі збереженням автентичних внутрішніх і зовнішніх елементів "Прибуткового будинку" середині 1890-х рр.

Автор проєкту
Бюджет
998 755 грн
Розрахунок бюджету
Теги
благоустрій
Район
Центральний
Адреса
вул. Ульянова, 6, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

Щороку з карти Дніпра зникає кілька унікальних дореволюційних будівель. За роки незалежності країни , наше місто втратило більше сотні пам'ятників архітектури - вважаючи і ті будівлі, які роками стоять у руїнах і відновленню вже не підлягають. Збереження особливості архітектурно-будівельної школи міста Дніпра "цегляного стилю", збереження історичного прибуткового будинку, туристична привабливість та безпека мешканців будинку, громадян, мешканців прилеглих житлових будинків це основна проблема.
Поряд знаходиться заклад освіти Обласний центр науково-технічной творчості І інформаційних технологій учнівської молоді. Щодня ця вулиця заповнена дітками та їх батьками. Ремонтно -раставраційні роботи також необхідні з метою безпеки.

Мета проєкту

Головною метою проекту є проведення ремонтних робіт окремих конструктивних елементів будівлі та ремонтно- реставраційних робіт по головному фасаду з збереженням автентичних внутрішніх та зовнішніх елементів будівлі.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для проведення ремонтних робіт окремих конструктивних елементів будівлі та ремонтно- реставраційних робіт по головному фасаду потрібно:
- проектні та вишукувальні роботи;
- об'вязка двотавром по периметру будинку у верхній частині;
- роботи з укріплення фундаменту будівлі, ремонтні роботи деяких перекриттів підвальних приміщень ;
- реставраційні роботи по головному фасаду з збереженням автентичних внутрішніх та зовнішніх елементів будівлі.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Для мешканців будинку, громадян і гостей міста,а також дітей та їх батьків, які відвідують заклад освіти Обласний центр науково-технічной творчості І інформаційних технологій учнівської молоді, мешканців прилеглих житлових будинків.

Ключові показники оцінки результату

Економічні: збереження об'єкта культурної спадщини спрямовано на збереження культурних та архітектурних цінностей. Відзначена ефективність комплексного підходу до оновлення фасадів значних історичних будівель, формування своєрідного вигляду міста. Збереження культурної спадщини пов'язано в тому числі з стимулюванням туризму, яке тягне за собою розвиток готельного бізнесу, виробництво сувенірної продукції, розвиток харчової промисловості, дорожньо-транспортної структури, залучення приватних інвестицій, створення робочих місць, підвищення рівня благоустрою та добробуту населення.
Соціальні: культурна спадщина відображає ідентичність території, його збереження і реставрація покращує якість міського середовища, впливає на самосвідомість жителів в частині духовного виховання, освіченості, формування патріотизму, збереження європейських цінностей, поліпшення якості життя мешканців та безпеки громадян, гостей міста, підвищує імідж міської влади.

Ризики у реалізації

Можливе з дорожчання матеріалів та робіт закладених у бюджет проекту.

Інформація про співфінансування

немає

Чи є у вас конфлікт інтересів

Ні

Ви посадова особа?

Ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Так

Співавтори

Бондарчук Наталія Євгенівна

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Департамент житлового господарства Дніпровської міської ради