Безпечна школа Відхилений остаточно

Доданий
21.07.2019
Номер
452
Охорона здоров'я

Нещасні випадки в школі - причина майже 15% дитячих травм. Найбільш травмонебезпечний вік 6-12 років. Діти перебувають у школі від 21 (учень 1 класу) до 37 годин (учень 11 класу). Пребуваня у школі має бути безпечним! Вчителі повинні вміти надавати домедичну допомогу і мати необхідне обладнання.

Автор проєкту
Бюджет
774 068 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, школа
Район
Соборний

Опис

Співавтори

Фомченко Кирило Анатолійович
Ломако Ніла Михайлівна
Молодцов Ігор Миколайович

Мета проекту

Підвищити рівень безпеки у школі, навчити педагогів надавати домедичну допомогу.

Проблема

Американська Асоціація Серця (АНА) з 2001 року рекомендує обов’язкове розміщення автоматичних зовнішніх дефібриляторів в публічних громадських місцях, закладах, підприємствах, школах.

Середній час доїзду швидкої по місту Дніпро 10 хвилин, наявність зовнішніх автоматичних дефібриляторів може врятувати від раптової коронарної смерті.

В Україні орієнтовний прогноз порятунку життів при виникненні раптової серцевої смерті у громадському місці може складати 30-50 тисяч людей на рік, при достатньому оснащенні автоматичними зовнішніми дефібриляторами громадських місць, шкіл, лікувальних закладів.

Перша невідкладна домедична допомога потерпілому є не тільки запорукою успішного подальшого лікування, а й фактором порятунку людського життя. Найпростіші дії, виконані швидко і правильно, рятують життя.

Вкрай важливо, щоб кожна людина вміла правильно і швидко надати першу невідкладну допомогу. Особливе значення це має для працівників шкіл. В їх руках життя і здоров'є наших дітей.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Провести брифінги з культури безпеки та надання невідкладної допомоги для учнів 28, 78 шкіл. Це допоможе сформувати культуру безпеки, позбавлять страху перед наданням домедичної допомоги, сформує інтерес до подальшого вдосконалення отриманих навичок.
Провести тренінги з надання невідкладної домедичної допомоги для педагогічного складушкіл. Після проходження тренінгу вчителі будуть володіти навичками надання домедичної допомоги, це зробить перебування дітей у школі безпечнішим.
Встановити автоматичні зовнішні дефібрилятори (АЗД) у 28 і 78 школах міста Дніпро. АЗД невід’ємний компонент для падання допомоги при зупинці кровообігу. Встановлення цих апаратів підвищить якість надання допомоги, підвищіть шанси на порятунок життя, зробить перебування дітей у школі безпечнішим.
Обладнати у 28 школі тренінговий клас для навчання вчителів наданню домедичної допомоги.
Підготувати інструктора з домедичної допомоги з числа педагогічного складу 28 школи, це дасть проекту довгострокову перспективу

Для кого цей проект?

Для учнів 28 і 78 шкіл та їх родичів, педагогічного складу закладів, мешканці сусідніх будинків.

Ключові показники оцінки результату проекту

Підвищення рівня безпеки перебування у навчальному закладі.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Ми не вбачаємо перешкод в реалізації даного проекту.

Приклади (кейси схожих рішень)

За 4 роки в штаті Джорджія завдяки програмі S.A.V.E. (встановлення дефібриляторів в громадських місцях) було врятовано 66 людей, з них 33 – діти.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпрі?

Так.
-

План заходів з реалізації проекту

1. Закупка автоматичних зовнішніх дефібриляторів.
2. Проведення брифінгів серед школярів.
3. Розробка календарного плану тренінгів.
4. Проведення тренінгів .
5. Обладнання тренінгового класу.
6. Підготовка інструктора.

Ви посадова особа

Ні.
-

Чи є ви працівником Комунальних закладів чи підприємств, підпорядкованих Дніпровській міській раді?

Ні.
-

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради