Зона комфортного сімейного відпочинку на 12 кварталі. Реалізований

Доданий
06.08.2018
Номер
55
Благоустрій та інфраструктура

Даний проект - один із серії запланованих проектів реконструкції району. Мета проекту - реконструкція, благоустрій та озеленення мікрорйону, з урахуванням різних інтересів і вікових категорій громадян, для популяризації та розвитку сімейного відпочинку, спілкування молоді, інтеграції різних соціальних і вікових груп.

Автор проєкту
Бюджет
199 200 грн
Розрахунок бюджету
Теги
двір, благоустрій
Район
Шевченківський
Адреса
вул. Інженерна, 1, Дніпро

Опис

Співавтори

Суворова Тетяна Вікторівна

Мета проекту

Мета проекту - реконструкція, благоустрій та озеленення покинуої протягом 25 років території вул. Інженерна в районі будинку №1 з урахуванням різних інтересів і вікових категорій жителів району для популяризації і розвитку сімейного відпочинку, спілкування молоді, інтеграції різних соціальних і вікових груп.

Проблема

12 квартал м. Дніпро за останні 25 років не дивлячись на величезну і розвинену інфраструктуру, створену за радянських часів, став місцем некомфортною життя. Зони відпочинку, фонтани, басейни, клумби, спортивні та дитячі майданчики в районі знаходяться в незадовільному стані, розорені, використовуються для розпивання спиртних напоїв. Кілька оновлених дитячих майданчиків не вирішують проблему комфортного відпочинку мешканців. Комфортні шкільні майданчики закриті для відвідування. Люди похилого віку скаржаться, що їм ніде спокійно гуляти, немає лавочок, комфортною тихої зони.
Даний проект - один із серії запланованих проектів реконструкції району.
Вулична територія приведена в жахливий стан. Навіси використовуються наркоманами і в якості туалету. Комерційні структури викидають тут сміття, незаконно спиляли гай. Двір заріс бур'янами. Це антисанітарний і криміногенний місце розташоване на головній вулиці 12 кварталу - вулиці Інженерна, по якій щодня проходять десятки тисяч людей, в тому числі - багато дітей.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

• Прибирання території, демонтаж зруйнованих навісів;
• Монтаж доріжок (тротуарні покриття, плиткові роботи);
• Оснащення скверу місцями для відпочинку з лавками і альтанкою, штучним струмком, турніками, сходами і ін. Устаткуванням для занять фізкультурою і спортом, урнами;
• Озеленення: висадка кущів, дерев, квітів, укладання газонів з рулонної травою, зелена огорожа;
• Освітлення реставрація огорожі.

Для кого цей проект

Для жителів 12 кварталу м.Дніпро (різної вікової категорії та різних інтересів):
• Діти
• Підлітки
• Молодь
• Дорослі
• Люди похилого віку
Даний проект зроблений на прохання літніх жителів району, зоною комфортного сімейного відпочинку користуватимуться батьки з дітьми, молодь, всі бажаючі спокійно провести вільний час в красивому комфортному місці.

Ключові показники оцінки результату проекту

Створення на даній території паркової зони для прогулянок і зони для занять фізичними вправами. Для цього пропонується укласти газони з рулонної трави, висадити квіти, дерева і кущі, прокласти доріжки з тротуарної плитки, встановити альтанку, лавочки, урни, штучний струмочок, реставрувати паркан, зробити живопліт з витких рослин уздовж вул. Інженерна. З метою не допустити хуліганські і вандального дії, розпивання алкогольних напоїв зона відпочинку ввечері освітлена за рахунок комерційних структур, мешканці будинку готові встановити відеокамеру, таблички з відповідним надписом, беруть на себе зобов'язання в разі потреби викликати патрульну поліцію. Планується використовувати антивандальні матеріали, які не становлять цінність для злодіїв: дерево, камінь, бетонувати лавочки, дитяче та спортивне обладнання. Жителі поруч знаходяться будинків будуть доглядати за зеленими насадженнями.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Ризиків та перешкод у реалізації проекту не вбачається

Приклади (кейси схожих рішень)

Схожі рішення реалізовані у багатьох парках та скверах міста.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпро?

Так.
так

План заходів з реалізації проекту

1. Прибирання та вивіз сміття
2. Укладання тротуарів
3. Створення газонів
4. Висадка дерев, кущів, квітів
5. Встановлення штучного фонтана та лавочок.

Інформація про співфінансування

відсутня

Я, не є посадовою особою

Так.
так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради