Енергозберігаючі вікна в під'їздах будинку №4 по вул. В. Висоцького Відхилений

Доданий
23.07.2017
Номер
254
Енергозбереження

Проект передбачає заміну дерев'яних вікон, що були встановлені під час будівництва житлового будинку по вул. В. Висоцького 4, металопластиковими енергозберігаючими вікнами на сходових клітинах будинку.

Автор проєкту
Евеліна
Евеліна Присяжнюк
Бюджет
462 563 грн
Розрахунок бюджету
Район
Амур-Нижньодніпровський

Опис

Мета проекту

Проект має на меті:
• покращення мікроклімату у будинку;
• зменшення витрат енергоресурсів для забезпечення належного температурного режиму у під'їздах.

Проблема

За 26 років експлуатації дерев'яні вікна у під’їздах нашого дому фактично стали непридатними для подальшої експлуатації. Рами розсохлися, з'явилися щілини. Стулки провисли, що не дає їм можливості щільно закриватися.
Ці дефекти сприяють значному відтоку тепла. Як результат, щозими у під’їздах гуляють протяги, а в особливо холодні періоди року температура знижується до 5-7 градусів.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для вирішення проблеми пропонується замінити старі дерев'яні вікна на нові металопластикові енергозберігаючі вікна.
Для досягнення запланованого та сталого результату вікна повинні відповідати діючим державним нормам та стандартам і мати значення опору теплопередачі вище від мінімально допустимого значення для нашої кліматичної зони (0,75 м2К/Вт).
Це дозволить значно знизити втрати тепла у холодні періоди року, створити затишні та комфортні умови для мешканців будинку.
Проведення відновлювального ремонту дерев'яних вікон є недоцільним з наступних причин:
• термін експлуатації вікон уже складає 3/4 строку їх граничної експлуатації;
• за оцінками спеціалістів вартість ремонту може становити 50-60% від вартості нових вікон;
• навіть після ремонту значення опору теплопередачі цих вікон буде значно нижчим від мінімально допустимого значення для нашої кліматичної зони.

Для кого цей проект

Це близько 700 мешканців будинку, серед яких більше половини це люди пенсійного та передпенсійного віку, діти та підлітки, багато ветеранів збройних сил, міліції, чорнобильців, багатодітних сімей, учасників АТО.

Ключові показники оцінки результату проекту

Успішна реалізація проекту дозволить не тільки підтримувати належний температурний режим у під’їздах, а й зменшити витрати мешканців будинку на оплату комунальних послуг та покращити естетичний вигляд будинку.
У разі дотримання підрядником вимог до конструкції вікон, застосування якісних матеріалів та якісно виконаних робіт ми отримаємо сталий результат терміном на наступні 30-35 років

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Успішній реалізації проекту може завадити різке падіння курсу гривні, що призведе до підвищення виробниками цін на вікна.