"Правова допомога - соціально незахищеним споживачам" Відхилений

Доданий
23.07.2017
Номер
237
Соціальний захист

Доступ до джерел правової допомоги та можливість отримання дієвих реальних заходів по захисту своїх прав як споживачів для соціально незахищених верств населення м. Дніпра від свавілля господарюючих суб`єктів, які монопольно надають послуги у сфері житлово–комунального господарства та продавців небезпечної для життя і здоров'я людей продукції.

Автор проєкту
Геннадій
Геннадій Грищенко
Бюджет
198 800 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Розв’язання комплексу проблем соціально незахищених верств населення у сфері функціонування ринку житлово-комунальних послуг та захист їх прав як споживачів у м. Дніпрі

Проблема

Обмеження на проведення державного нагляду (контролю) у сфері господарчої діяльності, відсутність належного забезпечення та гарантій безпеки і якості матеріальних благ і послуг, сприяють зростанню соціальної напруги в суспільстві і стримують економічний розвиток міста в цілому.
Більш за всіх від таких проявів нечесної підприємницької діяльності потерпають соціально незахищені верстви населення – пенсіонери, літні люди, інваліди та інші категорії осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та без сторонньої допомоги не в змозі вирішити свої проблеми із продавцями, виконавцями або виробниками товарів та послуг.
З причини відсутності фахівців по захисту прав споживачів в органах місцевого самоврядування та складною економічною ситуацією приблизно для 70% населення міста, а для 95% соціально незахищених верств населення проблемою є можливість доступу до джерел правової споживчої допомоги та можливість отримання дієвих реальних заходів по захисту своїх прав як споживачів.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для реалізації проекту передбачено проведення наступних заходів (видів діяльності):
1. Організація роботи консультаційного пункту
2. Проведення прес-конференцій
3. Підготовка претензійних документів
4. Судовий захист прав споживачів

Для кого цей проект

Соціально незахищені верстви населення, пенсіонери, літні люди, інваліди та інші категорії осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги

Ключові показники оцінки результату проекту

За час реалізації проекту планується:
- організувати роботу консультаційного пункту на протязі 8 місяців (орієнтовна кількість консультацій – до 800-1000);
- провести 4 прес-конференції;
- підготувати 96 претензійних документів;
- підготувати позовні заяви та забезпечити юридичне супроводження 16 судових процесів в одній з судових інстанцій;

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

1. Несвоєчасне реагування або бездіяльність державних органів та органів місцевого самоврядування щодо фактів порушення прав споживачів.
2. Небажання несумлінних господарюючих суб`єктів вирішувати проблеми у досудовому порядку та затягування судових процесів.