СКАРБНИЧКА ВЕЛИКОЇ ГРИ Брав участь

Доданий
24.02.2017
Номер
978
Освіта

Проект передбачає розвиток позашкільної освіти у напрямку національно-патріотичного виховання через забезпечення спеціальним спорядженням для повноцінної участі команд-представників загальноосвітніх та позашкільних закладів м. Дніпро у відповідних програмах та проектах: військово-патріотичної гри "Сокіл" ("Джура"), спортивно-патріотичної гри "Котигорошко" та проекту «Я Скаут»

Автор проєкту
Юрий
Юрий Галецкий
Бюджет
571 600 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Сприяння розвитку позашкільної освіти у напрямку національно-патріотичного виховання та забезпечення участі команд-представників загальноосвітніх та позашкільних закладів м. Дніпро на відповідному рівні у всеукраїнській військово-патріотичній грі "Сокіл" ("Джура"), спортивно-патріотичній грі "Котигорошко", проекту «Я Скаут» та інших майбутніх проектах з розвитку національно-патріотичного та всебічного виховання дітей та молоді.

Проблема

Національно-патріотичне виховання дітей та молоді в Україні визнані проблемами загальнодержавного масштабу. Відповідно до указу Президента України «Про заходи щодо поліпшення національно-патріотичного виховання дітей та молоді затверджені та методично забезпечені цільові програми та проекти: ВДЮВПГ "Сокіл" ("Джура"), СПГ "Котигорошко" «Юні Скаути». Враховуючи відсутність відповідної матеріально-технічної бази в навчальних та позашкільних закладах повноцінна та ефективна участь команд-представників є ускладненою або неможливою.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Завдяки отриманню учасниками проекту необхідного спеціального спорядження буде забезпечена повноцінна участь команд-представників вищезазначених програмах та проектах, що в результаті забезпечить: залучення нових учасників проекту, вихід рівня підготовки на новий рівень та що саме головне - надасть можливість отримання дітьми та молоддю м. Дніпро широкого спектру знань та вмінь з безпечної життєдіяльності на природі та в нестандартних умовах. Завдяки започаткуванню відбіркового конкурсу серед установ-учасників проекту за критеріями: рівень освіти учнів, участь у національно-патріотичних заходах міста, наявність діючих гуртків за напрямком національно-патріотичного виховання, внутрішня активність учнів щодо розробки та проектів НПВ буде активовано та стимульовано розвиток НПВ. Також впевнені, що цей проект зверне увагу керівництва нашого міста на проблему забезпечення програм та проектів НПВ та саме бюджет проекту буде включено до бюджету міста на постійній основі.

Для кого цей проект

Основною цільовою аудиторією проекту є діти та молодь від 11 до 16 років які навчаються у загальноосвітніх закладах та є вихованцями позашкільних навчальних закладів м. Дніпро які будуть відібрані за результатами загальноміському конкурсу який як і проект сподіваємося стануть щорічними

План заходів з реалізації проекту

1. Доопрацювання критеріїв задля проведення конкурсу в рамках даного проекту.
2. Інформування загальноосвітніх та позашкільних закладів м. Дніпро про проведення (старт) конкурсу відповідно до умов проекту, Травень 2017 рік.
3. Підведення підсумків конкурсу серед загальноосвітніх та позашкільних закладів м. Дніпро в рамках проекту. Червень 2017 рік. Вересень 2017 рік
4. Урочисте нагородження переможців - передання туристичного та іншого спеціального спорядження задля забезпечення програм та проектів в рамках проекту, Вересень 2017 рік та інших змістових проектах. Вересень 2017 рік.

Ключові показники оцінки результату проекту

До початку проекту кількість осіб які зацікавлені та мотивовані до участі програмах та проектах з національно-патріотичного та всебічного виховання складає до 1000 оcіб.
Завдяки реалізації проекту кількість учасників програм та проектів вмотивованих до участі орієнтовно зросте до 3000-4000 осіб.
Рівень підготовки та забезпечення участі в заходах в рамках проекту зросте вдвічі завдяки наданню відповідного спорядження для життя на природі.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

За винятком питання стосовно інфляційних ризиків які загрожують зменшенню кількості одиниць спорядження яке ми зможемо придбати у зв’язку із подорожчанням, інших ризиків не передбачається.

Приклади (кейси) схожих рішень

Велика кількість проектів в нашому місті виникають сьогодні, мають ефект виключно у поєднанні фактору співпраці із державними департаментами управліннями та стабільної матеріально-технічного забезпечення. Лише завдяки підтримки бюджету з боку меценатів або держбюджету проекти в дійсності змінюють суспільство, згуртовують громаду, приваблюють більшу кількість учасників та однодумців та мотивують інших що фактично й забезпечує сталий розвиток громади.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ