На детской площадке так интересно, наверное, это уже всем известно! (вул. Калинова, 83) Брав участь

Доданий
28.02.2017
Номер
1133
Комунальне господарство

Різнобарвні дитячі майданчики і веселий безтурботний, завзятий дитячий сміх - гідна альтернатива похмурим, сірим будням сьогодення. Як зробити, щоб прибудинкова територія ожила і наповнилася дитячим сміхом? Оптимальним виходом стало би знесення колишніх морально і фізично застарілих конструкцій і установка нового дитячого майданчика з веселою назвою «Маленькі непосидячки» за цим проектом.

Автор проєкту
Ілля
Ілля Серніков
Бюджет
199 571 грн
Розрахунок бюджету
Район
Амур-Нижньодніпровський

Опис

Мета проекту

Дитячий майданчик - це місце, в якому дитина знаходить собі нових друзів, зміцнює дружбу, в загальному, вчиться налагоджувати контакти та визначати своє місце в соціумі. Веселі яскраві конструкції тішать око будь-якого жителя, навіть якщо він давно розпрощався з дитинством. Також дитячий майданчик дозволяє розвивати тіло дитини в вірному напрямку, без загрози завдати йому серйозну фізичну травму. Різні турніки і гірки розвивають фізичні дані, граючись з друзями.

Проблема

Моторошні «Грибки» з облупленою фарбою, виламані з гнізда каруселі, погнуті і розібрані на металобрухт гойдалки, похилені драбинки з облупленою фарбою, загиджені пісочниці і так далі. Дітям на таких майданчиках просто нецікаво. Але це ще півбіди, там частенько буває небезпечно. Стирчать кріплення, розхитані шарніри, розхитані конструкції вкрай травмонебезпечні. В результаті має місце прикра ситуація: дитячий майданчик начебто є, але діти на ній грати не хочуть, а якщо і хочуть, то батьки бояться їх туди пускати.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Перш за все, дитячий майданчик - це місце, в якому дитина знаходить собі нових друзів, зміцнює дружбу, в загальному, вчиться налагоджувати контакти та визначати своє місце в соціумі. Разом з організаційною та розвиваючою функцією дитячий майданчик у дворі житлового будинку несе і декоративне навантаження. Веселі яскраві конструкції тішать око будь-якого жителя, навіть якщо він давно розпрощався з дитинством.

Для кого цей проект

Не кожен батько може дозволити відпочинок в оздоровчих закладах з маленькими дітьми, а молодшим школярам відпочити в дитячому таборі за межами міста. А наш майданчик «Маленькі непосидячки» буде місцевий острівець дитячого відпочинку, веселощів і сміху, сюди буде доступно прийти кожній дитині нашого двору та мікрорайону.

План заходів з реалізації проекту

Демонтажні роботи
Планування території, завезення відсіву, піску, чернозему, розподіл території на зони згідно проекту
Встановлення огорожі дитячого майданчика згідно проекту
Встановлення обладнання дитячого майданчика та супутні роботи
Укладання травмобезпечного покриття із гумової плитки на дитячому майданчику
Улаштування господарського майданчику для сміттєвих баків, монтаж огорожі з навісом та супутні роботи
Висадка кущів калина навколо навісу для сміття
Монтаж бетонної плитки для еко-парковки, засіювання газонною травою, встановлення бетоних напівсфер та супутні роботи

Ключові показники оцінки результату проекту

Наш майданчик «Маленькі непосидячки» буде місцевий острівець дитячого відпочинку, веселощів і сміху, сюди буде доступно прийти кожній дитині нашого двору та мікрорайону.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ