Молодіжний коворкінг-центр «Дніпро» Реалізований

Доданий
27.02.2017
Номер
1051
Освіта

Молодіжний коворкінг-центр «Дніпро» - це єдиний безоплатний простір, спрямований на створення єдиного майданчику для роботи громадських організацій які працюють з молоддю та розвитку неформальної освіти для молоді міста Дніпра на базі КПНЗ «Міський палац дітей та юнацтва» ДМР.

Автор проєкту
Владислав
Владислав Мельнічук
Бюджет
593 600 грн
Розрахунок бюджету
Район
Соборний
Адреса
Набережна Перемоги вулиця, Дніпровська міська рада, Дніпро

Опис

Мета проекту

Забезпечення громадських активістів та організацій необхідними умовами та засобами для їхньої діяльності з метою підвищення їхньої ефективності. Координована робота освітнього напрямку громадських організацій та створення єдиної бази майбутніх проектів, які проводитимуться на базі молодіжного центру. Створення загально доступного молодіжного простору для корисного проведення дозвілля і сприяння особистісній реалізації молоді як активних і самодостатніх членів суспільства.

Проблема

Відсутність єдиного безоплатного простору де молодь, студентство, громадські рухи та громадські організації можуть збиратись для того аби кооперуватись та реалізувати власні ініціативи. Хоча Дніпро – велике і розвинене місто, сьогодні ми не маємо єдиного молодіжного осередку, який би був центром розвитку соціально активної молоді, її інтеграції в громадське життя міста та сприяв вихованню відповідальності та ініціативності.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Молодіжний Центр стане місцем, де всі охочі долучатись до громадської діяльності міста, зможуть об’єднатись і разом працювати більш ефективніше. Центр стане базою організаційних зібрань громадських активістів та організацій міста. Адже для більшості з них відсутність такої можливості є постійною перешкодою для повноцінної та ефективної діяльності. Молодіжний Коворкінг-Центр – це неформальна школа успішного та ініціативного українця, готового працювати на користь суспільства.

Для кого цей проект

Молодь міста, студенти, старшокласники, громадські організації, установи, які працюють з молоддю, молодіжні працівники.

План заходів з реалізації проекту

Створення на базі КПНЗ «Міський палац дітей та юнацтва» ДМР молодіжного центру, який буде включати зони різного призначення, а саме:
Конференц-зал: простора кімната, розрахована на аудиторію до 70 людей та обладнаний необхідною технічною базою для зручного користування та проведення заходів.
Застосування: проведення заходів з неформальної освіти для молоді, що вимагає спеціально обладнане приміщення. Організація лекцій, тренінгів, воркшопів.
Три робочі кімнати: дві кімнати, розраховані на 30 людей та призначені для навчання чи дискусій. У першій кімнаті будуть комп’ютер, фліп-чарти, письмові столи, диван – тобто усе, необхідне для проведення обговорень та навчання відвідувачів Молодіжного Центру. Друга кімната виконуватиме функцію конференц-зали, де зможуть збиратися проектні групи.

Ключові показники оцінки результату проекту

Центр стане місцем, де всі охочі долучатись до громадської діяльності міста, зможуть об’єднатись і разом працювати ефективніше. Центр стане базою організаційних зібрань громадських активістів та організацій міста.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Немає ризиків у реалізації проекту .

Приклади (кейси) схожих рішень

Молодіжний центр Волині та Сумський міський центр дозвілля молоді.

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради