МУЗИЧНА ШКОЛА 16 - "ЗА" ЕНЕРГОЗБЕРЕГАЮЧІ ВІКНА! Брав участь

Доданий
27.02.2017
Номер
1028
Енергозбереження

МКЗК «Дніпровська дитяча музична школа № 16» м. Дніпра – «ЗА» ЕНЕРГОЗБЕРЕЖЕННЯ! Та «за» створення необхідних умов в приміщеннях школи для подальшого творчого розвитку дітей. Дерев’яні вікна у школі з 1970 року та потребують заміни.

Автор проєкту
Наталія
Наталія Подлєснова
Бюджет
195 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Амур-Нижньодніпровський

Опис

Співавтори

Коваленко Олена Петрівна

Мета проекту

Зберегти тепло, зменшити бюджетні витрати на опалення, збільшити ефективність використання за рахунок природнього освітлення приміщень. Створити комфортні умови в першу чергу для учнів та викладачів, які потребують відповідної температури в класах для занять на музичних інструментах та у вокальних репетиціях .
Створити комфортні умови в першу чергу для учнів та викладачів, які потребують відповідної температури в класах для занять на музичних інструментах та у вокальних репетиціях .

Проблема

Приміщення школи існує вже 45 років та знаходиться на цокольному поверху житлового 5-поверхового будинку. Вікна застарілі та перебувають у жахливому стані. Деякі погано закриваються, на деякий розсохла дерев’яна рама, інші забиті цвяхами. Розташування будинку таке, що частина вікон виходить на північ та дуже піддається впливу вітрів та холоду, на цій стороні дуже низка температура та погане освітлення. В наслідок чого є випадки поламок музичних інструментів у результаті вологості та холоду з вікон.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Замінити застарілі та зношені дерев’яні вікна на металопластикові. Це допоможе знизити тепловитрати у зимовий період за рахунок раціонального і ефективного використання тепла, знизити витрати електроенергії за рахунок освітлення скрізь велику поверхню вікон, знизить показники шумоізоляції, зберегти здоров’я учнів, викладачів, поліпшить результативність навчання на музичних інструментах та на заняттях, покращить естетичний вигляд приміщення навчального закладу.

Для кого цей проект

Для учнів музичної школи віком від 5 до 14 років, які навчаються не тільки індивідуально, а і займаються колективним музиченням . Також для викладачів школи. А ще для батьків учнів, щоб вони не хвилювалися за перебування дітей в неналежних умовах. У музичній школі навчаються учні те тільки мікрорайону, а і міста. Учні школи мають великі досягнення. Діти, які вивчають та несуть у народ класичне та народне мистецтво та заслуговують навчатися і творити у найкращих умовах.

План заходів з реалізації проекту

2. Встановлення енергозберігаючих металопластикових трьох-пакетних вікон, підвіконників, зливів.
3. Створення відкосів.
4. Шпаклювання підвіконня.
5. Вивіз демонтованих вікон.

Ключові показники оцінки результату проекту

Зменшення затрат на опалення, економія теплоенергетичних та електроенергетичних ресурсів.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Реалізацію цього проекту бажано провести в червні- серпні місяці, коли діти будуть на канікулах, що буде дуже зручно для сторін, які безпосередньо залучені до проекту та не будуть відволікати дітей від навчального процесу.

Приклади (кейси) схожих рішень

Проекти заміни вікон у підїздах АНД району.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ