Гімназія №3.Сучасний спортмайданчик для командних ігор. Брав участь

Доданий
10.06.2021
Номер
311
Школа

Сучасний унівесальний спортивний комплекс для командних ігр на свіжому повітрі сприятиме фізичному вихованню та розвитку дітей (5-11 класів). Реалізація проєкту дозволить створити спорткомплекс з трьома локаціями для різних командних видів спорту та надасть можливість проводити одночасно уроки фізичного виховання у трьох класах.

Автор проєкту
Бюджет
1 499 073 грн
Розрахунок бюджету
Теги
спортивний майданчик, діти, школа, благоустрій
Район
Індустріальний
Адреса
вул. Гулі Корольової, 14Б, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Подлєснова Наталія,
Парубай Сергій.

Проблема

Здорова молодь – запорука створення здорового генофонду нації! Ми можемо спостерігати стрімке погіршення здоров’я молоді та зниження рівня фізичної підготовки через гіподинамію внаслідок надмірної діджиталізації суспільства. Отже популяризація здорового способу життя та виховання здорового покоління є пріоритетним завданням для нашої держави. Коли учні будь-якої вікової категорії тривалий час сидять на уроках в одній позі, вони неабияк втомлюються та починають втрачати концентрацію уваги та взагалі інтерес до навчання. Щоб уникнути розумового та статичного фізичного перевантаження необхідно часто змінювати види діяльності та відпочивати активно. Саме рухливі командні ігри дозволять учням швидко відпочити, відновити ресурс, покращити самопочуття та налагодити емоційну атмосферу в колективі. Учні вивільнять зайву енергію та спрямують її в правильному напрямку. Сьогодні на території Гімназії №3 відсутній сучасний спортивний майданчик, обладнаний якісним універсальним гумовим покриттям для тімбілдінгових видів спорту та активного відпочинку на свіжому повітрі. Ділянка території футбольного поля не підходить для проведення рухливих занять та ігор.

Мета проєкту

Створення сучасного унікального спортивного комплексу для командних видів спорту, що відповідатиме гігієнічним стандартам та дозволятиме створити безпечні умови для організації освітнього процесу під час уроків фізичної культури та дозвілля на свіжому повітрі в умовах пандемії гострої респіраторної хвороби Covid-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Універсальний майданчик з гумовим покриттям дозволить проводити аматорські та професійні змагання для учнів, вчителів та батьків Гімназії №3 та освітянської громади 18 закладів освіти Індустріального району міста з футболу, баскетболу та волейболу. Спортивний майданчик з трьома локаціями для різних командних видів спорту дозволить проводити одночасно уроки в трьох класах дотримуючись санітарних норм.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Придбати та обладнати універсальний спортивний майданчик, що відповідає сучасним світовим стандартам та вимогам Санітарного регламенту.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

1. Учні КЗО “Гімназія № 3” ДМР.
2. Педагоги закладу освіти.
3. Вчителі, учні та батьки закладів освіти Індустріального району міста, які зацікавлені в якісному проведенні змагань районного та міського рівня, оздоровленні, профілактиці гіподінамії та шкідливих звичок.
4. Батьки учнів гімназії, які будуть брати участь у різноманітних позашкільних здоров’язберігаючих заходах та фінансуванні зимового льодового покриття майданчика.

Ключові показники оцінки результату

Впровадження проекту дасть змогу:
1. Дозволить підвищити безпеку, функціональність, комфорт та естетику гімназійного подвір’я.
2. Забезпечить покращення психоемоційного стану та рівня захворюваності всіх учасників освітнього процесу через цікаве дозвілля, тімбілдінг та уроки на свіжому повітрі.
3. Покращити якість навчання учнів командним видам спорту: футболу, волейболу, баскетболу.
4. Надасть можливість учителям Індустріального району міста проводити різноманітні змагання.

Ризики у реалізації

Ризики враховані у розрахунку бюджету.

Інформація про співфінансування

-

Чи є у вас конфлікт інтересів

Ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради