Мультифункіональний, креативний театр для здобувачів освіти Брав участь

Доданий
08.06.2021
Номер
195
Професійна (професійно-технічна) освіта

Придбання мультимедійного обладнання для актового залу створить нові можливості для творчого розвитку здобувачів освіти, покращення освітнього процесу, збільшення кількості слухачів, зміни ставлення до професійної освіти, та профорієнтація молоді м. Дніпро на здобування професійної освіти для забезпечення підприємств реального сектору економіки міста.

Автор проєкту
Бюджет
489 187 грн
Розрахунок бюджету
Теги
інновації, молодь, неформальна освіта
Район
Чечелівський
Адреса
вул. Алтайська, 6А, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Гордієнко Сергій Сергійович
Незнайко Дарина Сергіївна

Проблема

Головною проблемою є нерозуміння молоддю з числа здобувачів освіти ЗПТО можливості творчого розвитку, особистісного зросатння та подолання остраху перед самореалізацією в процесі здобуття робітничої професії. Молодіжний театр стане платформою комунікації молоді, майданчиком саморозкриття молоді та надання їй можливостей для творчого зросатння. Додатково це підвищить престижність отримання робітничої професії, адже в навчально - вихвоний процес буде додано елементи неформальної освіти, що змінить світосприйняття молоді, а головне дорослих у яких є усталене враження про можливості особистісного зростання молоді лише в рамках отримання вищої освіти.
Молодіжний театр вже збирає аудиторію по 400 підлітків (без врахування карантину), що надає змогу молоді більше ознайомитись з містом та формує бажання жити і працювати в регіоні.

Мета проєкту

- Створення оптимальних умов для розвитку творчих здібностей здобувачів професійної освіти, сприяння формуванню здобувача освіти, як свідомого професіонала, всебічно розвинутого та підготованого до сучасних викликів ринку праці.
- Реалізація державної молодіжної політики, участь здобувачів професійної освіти у реалізації молодіжних проектів та програм на місцевому рівні, конференції з представниками молоді м.Дніпра, інших районів та областей, мережування молодіжних організацій закладами професійної освіти.
- Створення позитивного сприйняття отримання професійної освіти серед молоді, забезпечення виконання цілі сталого розвитку, зокрема - здобуття безкоштовної, рівноправної і якісної середньої освіти, що дозволяє домогтися затребуваних і ефективних результатів навчання, і головне істотно збільшити число молодих і дорослих людей, які володіють затребуваними навичками, у тому числі професійно-технічними навичками, для працевлаштування, отримання гідної роботи та занять підприємницькою діяльністю.
- Покращення іміджу професійно – технічної освіти, залучення більшої кількості молоді міста до навчання та здобуття професії.
- Проведення заходів для шкіл та мешканців Чечелівського району м. Дніпро.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

- Наповнення мультфункіонального, креативного простору на базі Державного професійно – технічного навчального закладу «Дніпровський Центр професійної освіти» - актової зали сучасним мультимедійним обладнанням.
- Вирішення проблеми покращення іміджу професійно – технічної освіти, залучення більшої кількості молоді міста до навчання та здобуття професії;
- Збільшення кількості молоді, що долучається до отримання професійної освіти.
- Збільшення кількості відвідувачів заходів, що проводяться молодіжною радою Центру.
- Забезпечення розвитку творчих здібностей здобувачів професійної освіти, розвиток сучасного підходу до профорієнтації за принципом рівний рівному.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Учні загальноосвітніх шкіл м. Дніпро
Учні ЗПТО
Молодь м. Дніпро до 29 р.
Педагогічні колективи шкіл (близько 500 осіб);
Колектив ДПТНЗ «ДЦПТО» (170 осіб)
Учасники місцевих спортивних секцій з футболу, баскетболу, волейболу, важкої атлетики (не менш як 200 осіб);
Батьки, здобувачів освіти (близько 1500 осіб).
Мешканців прилеглих мікрорайонів ( близько 1000)

Ключові показники оцінки результату

- Розкриття творчих здібностей і талантів здобувачів освіти ЗПТО; забезпечення якісного проведення виховних заходів, культурно-масової роботи; організація змістовного дозвілля здобувачів освіти, їх батьків, мешканців прилеглих мікрорайонів та учнів загальноосвітніх шкіл розташованих на території Чечелівського та Новокодацького районів міста; розширення спектру естетичних послуг для творчих учнів закладу; зміцнення матеріально-технічної бази закладу.
- Соціалізація та підвищення комунікативного рівня учнівської молоді, зокрема з числа здобувачів освіти ЗП(ПТ)О.
- Збільшення кількості молоді котра відвідує професійно – технічний заклад протягом року та як результат збільшення кількості здобувачів професійної освіти.
- Збільшення масових заходів професійного рівня, що проводить молодіжна рада Центру для учнів загальноосвітніх шкіл прилеглих районів.
- Популяризація системи професійної освіти з метою залишення молоді в реальному секторі економіки міста.
-Впровадження в закладах ЗП(ПТ)О основ неформальної освіти.
Координація діяльності молоді з числа здобувачів освіти ЗП(ПТ)О з молодіжними організаціями міста Дніпра, області та України.

Ризики у реалізації

Зниження вартості національної валюти, адже ціни на обладнання пов’язані з іноземною валютою. Відсутність інституційної підтримки.

Інформація про співфінансування

відсутнє

Чи є у вас конфлікт інтересів

відсутній

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

ознайомлена

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Файли

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради