Модернізація ліфтів - комфорт та безпека мешканців Брав участь

Доданий
07.06.2021
Номер
164
ОСББ

Проєкт спрямовано на проведення поточного ремонту пасажирських та вантажних ліфтів у багатоповерховому будинку ОСББ «Робоча 75».

Автор проєкту
Наталія
Наталія Владимирова
Бюджет
499 698 грн
Розрахунок бюджету
Теги
ОСББ
Район
Чечелівський
Адреса
вул. Робоча, 75, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Ромашко Олександра

Проблема

Багатоповерховий будинок ОСББ «Робоча 75», який введено в експлуатацію у 1989/1990 рр. має 10 ліфтів (5 вантажних та 5 пасажирських). За весь час їх експлуатації не проводилося планового ремонту. Особливо важка ситуація спостерігається у 4 блоці, де потребує заміни лебідка пасажирського ліфту, для запобігання його повної зупинки. Існуюча ситуація з вантажними ліфтами теж критична, бо кабіни ліфтів за часи багаторічної експлуатації суттєво зносилися, стулки дверей кабін розбиті та погано виконують свої функції. Таким чином, проведення своєчасного поточного ремонту ліфтів у будинку є актуальним та необхідним проєктом для усіх мешканців та гостей нашої багатоповерхівки.

Мета проєкту

Провести поточний ремонт вантажних та пасажирських ліфтів у багатоповерхівці ОСББ «Робоча 75» з метою їх подальшої безперебійної роботи та безпечного використання.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для реалізації поточного ремонту пасажирських та вантажних ліфтів будинку, згідно з рекомендаціями обслуговуючої компанії, необхідно провести заміну купе кабін вантажних ліфтів із заміною та ремонтом стулок, заміну обмежувачів швидкості, пружин противоваги, підшипників редуктора та двигуна, заміну канатоведучого шківу пасажирськог ліфту 5го під*їзду, заміну лебідки пасажирського ліфта 4 під*їзду та канатів в кожному з ліфтів. Своєчасне виконання ремонту ліфтів поліпшить їх працездатність та подовжить термін експлуатації, а також відвищить комфорт й безпеку використання.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Проект спрямований на задоволення потреб мешканців та гостей ОСББ «Робоча 75». Він охоплює усі верстви населення. Безпечні й працездатні пасажирські та вантажні ліфти у 16-ти поверховому будинку є необхідними, як для людей похилого віку, так і для дітей, вагітних жінок, активних мешканців, а також для перевезення різноманітних вантажів мешканцями будинку.

Ключові показники оцінки результату

1. Економічні: виконання поточного ремонту ліфтів у багатоповрхівці є необхідним кроком для подовження строку використання об`єктів ліфтового господарства у межах ОСББ «Робоча 75».
Кількість відремонтованих ліфтів – 10 шт.
Кількість квартир, які вони обслуговують – 375 квартир.
Нова лебідка забезпечить зниження об’ємів використаної електроенергії.
2. Соціальні: відремонтовані та працюючі ліфти є запорукою безпеки мешканців та гостей будинку і є необхідним елементом для забезпечення швидкого та зручного шляху підйому людей на верхні поверхи будинку. Модернізовані та безпечні ліфти посприяють покращенню психологічної атмосфери серед мешканців, а також істотно вплинуть на позитивний імідж будинку і нашого району в цілому.

Ризики у реалізації

Форс-мажорні обставини

Інформація про співфінансування

31,2

Чи є у вас конфлікт інтересів

Не має

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Експертна оцінка

Відповідальні підрозділи

Управління з питань самоорганізації населення Дніпровської міської ради