Простір можливостей на Слобожанському Брав участь

Доданий
11.06.2020
Номер
218
Культура

Створення мультифункціонального освітньо-культурного простору в бібліотеці-філії № 17 на Слобожанському проспекті, який буде осередком вільної реалізації можливостей усіх членів місцевої громади. Спеціально обладнаний зал буде призначений для навчання, спілкування, культурного і особистісного розвитку та просто цікавого проведення часу усіх мешканців району.

Автор проєкту
Наталія
Наталія Круглова
Бюджет
165 782 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, молодь, культура, творчість
Район
Індустріальний
Адреса
вул. Богдана Хмельницького, 2, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

Бібліотека-філія № 17 є визнаним осередком культурного життя Індустріа-льного району. Вона розташована у центрі Слобожанського проспекту і здатна об’єднати місцеву громаду, яка налічує 128 тисяч мешканців. Але для того, щоб бути повноцінним простором для навчання, спілкування і натхнення, бібліотека повинна надати користувачам можливості для розвитку, причому бібліотека як некомерційний заклад культури повинна надавати ці можливості безкоштовно, виконуючи свою соціальну функцію.

Мета проєкту

Мета проекту – створення справжнього простору для реалізації можливостей усіх бажаючих. Цю мету повинен втілити мультифункціональний освітньо-культурний простір бібліотеки – зал, обладнаний інтерактивною дошкою, зручними стільцями і столами, комфортними диванчиками, призначений для реалізації освітніх і дозвільних ініціатив місцевої громади.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

У технічно обладнаному і відремонтованому приміщенні у всіх бажаючих буде можливість переглянути навчальні відео, художні та документальні фільми, провести майстер-класи будь-якого спрямування – навчального, мистецького, мовного, розважального, соціального. Реалізація проекту допоможе об’єднати певні групи людей за інтересами і надати їм можливість зустрітися у сучасно і функціонально обладнаному приміщенні. Зал-трансформер передбачає мобільність меблів для того, щоб ситуаційно перетворитися на кінозал, навчальну аудиторію, майстерню рукоділля або студію дитячої творчості. Причому організатором заходів і проектів, які будуть проводитися у Просторі можливостей, можуть бути як бібліотека, так і будь-який ініціативний громадянин нашого міста.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Проект призначений для усіх жителів місцевої громади, для людей усіх вікових категорій, професійних зацікавлень та соціального статусу.

Ключові показники оцінки результату

Реалізація проекту дозволить перетворити бібліотеку на сучасний культурний центр громади району. Діти та молодь отримають можливість безкоштовно приймати участь у проведенні майстер-класів і освітніх проектів, люди старшого віку частіше зустрічатимуться для спілкування. Це сприятиме підвищенню загального культурного рівня як усієї громади, так і кожної людини окремо.

Ризики у реалізації

Підвищення цін на матеріали та ремонтні послуги, техніку та меблі

Інформація про співфінансування

Немає

Чи є у вас конфлікт інтересів

Ні

Ви посадова особа?

Ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Так

Співавтори

Корінько Ірина Вікторівна

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради