Майстерня дизайну "Креатив" Брав участь

Доданий
09.06.2020
Номер
165
Позашкільна освіта

На базі Міської станції юних техніків вже понад 30 років існує студія декоративно-ужиткового мистецтва та дизайну. У зв’язку з світовими тенденціями впровадження в освітній процес новітніх технологій, у цьому проєкті пропонується обладнати кабінет студії сучасними технічними засобами для покращення якості навчання і ознайомлення вихованців з новітніми методами і напрямками сучасного мистецтва.

Автор проєкту
Ганна
Ганна Нечволода
Бюджет
199 149 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, молодь, неформальна освіта, творчість
Район
Центральний
Адреса
просп. Олександра Поля (Кірова), 37, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Проблема

Усі зміни в сучасному світі впливають на розвиток дітей, їх вподобання та інтереси, тому дуже важливо тримати руку на пульсі сучасних тенденцій професійної освіти. Також суттєвою проблемою є відсутність матеріально-технічної бази та сучасної оргтехніки для втілення даного проєкту.

Мета проєкту

Створення у студії сучасних технологічних умов для навчання і впровадження новітніх освітніх методів і напрямків таких як графічний дизайн, анімація. Можливість використання інтернет-ресурсів для кращого забезпечення навчального процесу та дистанційного навчання.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Пропонується створити матеріально-технічну базу для забезпечення можливостей вихованцями здобувати нові навички та компетентності у вивченні дисциплін естетично-художнього напрямку та освоєння нових технологічних видів мистецтва. Для цих цілей пропонується придбати таку техніку як; інтерактивна дошка, проєктор з екраном, комп’ютер, кольоровий принтер,сканер, відеокамера, графічний планшет для дизайну. Ця техніка допоможе дітям втілити в життя свої ідеї, творити, фантазувати і бачити кінцевий результат. За допомогою сучасної техніки діти матимуть можливість спілкуватися, навчатися новому,інтегрувати можливості технічних засобів у базові компетентності. Заняття з використанням сучасних технологій викликають у дітей бажання експериментувати, рухатись шляхом творчості і пізнання, а також набувати необхідні навички для освоєння в подальшому сучасних, актуальних професій .

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Батьки вихованців закладу, зацікавлені у реалізації проєкту для покращення освітнього процесу.

Ключові показники оцінки результату

За результатами реалізації проєкту можна очікувати таких показників:
Економічні: громада міста отримає нових фахівців за рахунок знань, отриманих підлітками в технічних гуртках.
Соціальні: оновлення до сучасного рівня матеріально-технічної бази гуртків, сучасні технічні засоби навчання стануть важливим чинником зацікавлення молоді в отриманні STEM-освіти.
Іміджеві: місто Дніпро отримає сучасні гуртки художньо-естетичного напряму.
Інноваційні: реалізація проєкту дозволить створити сучасний центр для інформаційно-комунікаційної підтримки впровадження художньо-естетичної освіти в навчальних закладах.
Педагогічні: громада міста отримає сучасний оновлений заклад позашкільної освіти художньо-естетичного напряму для впровадження досконалих педагогічних технологій для професійного самовизначення вихованців.
Міжнародна: перспектива співпраці із освітянською спільнотою світу

Ризики у реалізації

Різьке зростання цін на техніку для проєкту, відсутність фінансування.

Інформація про співфінансування

-

Чи є у вас конфлікт інтересів

немає

Ви посадова особа?

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

Співавтори

немає

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради