Альтернативна освіта - клуб для "хоумскулерів" УНО Відхилений остаточно

Доданий
20.07.2019
Номер
430
Освіта

З кожним роком у Дніпрі все більше родин обирають для своїх дітей форму навчання у форматі homeschooling. Причин є досить багато. Але родини "хоумскулерів" шукають між собою спілкування. Таким чином простір для "хоумскулерів" УНО покликаний гарантувати таким дітям соціалізацію, допомогти в організації та забезпеченні матеріальної бази освітнього процесу, надати можливість обмінюватись досвідом.

Автор проєкту
Ляля
Ляля Євтушенко
Бюджет
198 720 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, школа, садочок, неформальна освіта
Район
Соборний
Адреса
вул. Поля, 1, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Юрій Євтушенко

Мета проекту

Створити сприятливе середовище у м.Дніпро де родини "хоумскулерів" будуть формувати освітній простір, обговорювати методологію і філософію навчання, діти висловлюватимуть свої пропозиції, розважатимуться та навчатимуться за потреби, ділитимуться цікавими уроками, конспектами, презентаціями, кросвордами, підбиратимуть відео та ігри, спілкуватимуться, проводитимуть спільні заходи та свята, отримуватимуть допомогу, навчатимуться безконфліктному спілкуванню та ефективної взаємодії.

Проблема

Відсутність майданчику для спілкування, соціалізації, отримання консультації, допомоги родин, що обрали домашнє навчання. Упереджене ставлення до альтернативної освіти.
Брак простору для обміну досвідом та навчання батьків, що обрали домашню форму навчання.
Брак соціалізації.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Створення простору для соціалізації дітей «хоумскулерів», спілкування, обміну досвідом та забезпечення допомоги у навчанні.
Під час зустрічей батьки зможуть дізнатись про досвід складання розпорядку дня, графіки, навчальні плани «хоумскаулера»; побачити приклади інфографіки, яка дозволяє засвоювати річний обсяг підручника за два тижні; про шишки, які зазвичай набивають коли організовують навчання вдома інші «хоумскулери». У свою чергу діти отримають можливість інтегруватись у суспільство, відчути себе частиною громадянського суспільства, отримати всесторонній досвід взаємодії з колективом.

Для кого цей проект?

Родини, що обрали домашню форму навчання чи планують це зробити.
Родини, діти яких потребують додаткової соціалізації.

Ключові показники оцінки результату проекту

1. Родини, що обрали домашню форму навчання для своїх дітей отримають можливість соціалізації малечі, знання щодо якісної та змістовної організації навчального процесу, практичні навичкі, інформацію щодо джерел необхідної інформації.
2. Покращення психоемоційного стану родин, що відвідуватимуть зустрічі, заходи, практичні заняття в рамках клубу "хоумскулерів" УНО, що вимірюватиметься у кількості успішно зданих тестів.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Інфляція

Приклади (кейси схожих рішень)

2019 рік. Проект МАЛЕЧА для маленьких патріотів Дніпра - мрія багатьох відданих Україні батьків про справжню народну українську школу, засновану на принципі відданості Україні та вихованні гідних громадян української держави.

Найкращі заняття для допитливих маленьких українців відбуваються за схемою: воля-повага-гра- зацікавленість-усвідомлення.

Заняття ведуть самі батьки. Іноді також залучаються студенти коледжів й ліцеїв, що сприяє активної співпраці між батьками та майбутніми вчителями та вихователями.

Чи ознайомлені ви з положенням про Бюджет участі у м. Дніпрі?

Так.
так

План заходів з реалізації проекту

Серія тренінгів для дітей за програмою "Я й інші" (корекційно-розвивальні заняття з групами по 7-10 дітей) 2 рази в місяць.
Серія тренінгів для батьків "Соціальна адаптація дітей на домашньому навчанні" (групи батьків 7-15 осіб) 2 рази в місяць.
Зустрічі з батьками та дітьми для спілкування, обміном досвідом, допомогою у опануванні необхідних знань.
Організація та проведення дитячих свят.

Ви посадова особа

Ні.
ні

Чи є ви працівником Комунальних закладів чи підприємств, підпорядкованих Дніпровській міській раді?

Ні.
ні

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент соціальної політики Дніпровської міської ради