Проектно-технічна експериментальна платформа «Kids of Technology» Брав участь

Доданий
19.07.2017
Номер
99
Освіта

Створення у Дніпрі унікальної, науково-розважальної, пізнавальної платформи проектно-технічного простору для реалізації самих сміливих технічних ідей дітей та батьків.

Автор проєкту
Дарина
Дарина Проліс
Бюджет
1 000 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центральний

Опис

Мета проекту

Затвердити в статусі нового знакового місця для освітньопізнавальної тусовки батьків та дітей відкриту сучасну технічну освітню платформу, яка буде повністю відповідати новим вимогам і потребам суспільства, в створенні комфортних умов для забезпечення змістовного дозвілля дітей з батьками - добра нагода для дітей разом з батьками розвивати особистісний потенціал і колективом віднайти власний цікавий креативний проект з презентацією.

Проблема

Зараз серед батьків спостерігається тенденція, коли - відвели у гурток дитину і там його навчать, покажуть, «зроблять з нього людину». Всі вище вказані процеси лишають дитину корисного спілкування з батьками. Техноплатформа - це місце, що поєднає дітей з батьками, де разом вони зможуть змоделювати та на сучасному обладнанні втілити у життя свої самі сміливі мрії, здобути навики роботи на дерево -, метало - обробних станках, фрезерних та лазерних установках та інше. Даним способом ми спробуємо синтезувати, культивувати у практичній проектно-науковій діяльності співробітництво сім’ї, родини, де дорослі і діти зможуть дізнаватися нове і приймати активну участь у нових можливостях захопливої науки і техніки

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Простір Техноплатформи буде поділено на декілька зон - локацій. Гостьова для батьків, великий зал дитяча майстерня «Технолаб», «фарбувальний цех» з витяжними шафами, аерографами та столами для фарбування вручну. Ми готові створити модернізовану експериментальну платформу, щоб визвати інтерес до науково-технічного напрямку, щоб виховати нові імена відомих техніків і науковців-дослідників, щоб Техноплатформа стала більше ніж клуб, територією проектної науки, що дозволить доторкнутися до новітніх технологій.

Для кого цей проект

Планується відкриття простору для технічної творчості-захоплюючої розвиваючої інженерної середи, яка розрахована на дітей різних вікових категорій дошкільного, шкільного і підліткового віку до 18 років, їхніх батьків, відвідувачів КПНЗ "МСЮТ"ДМР, всіх мешканців міста, хто полюбляє науку і техніку, експериментування, результатами зможуть користуватися педагогічний колектив закладу.

Ключові показники оцінки результату проекту

Моделювання шляху майбутнього покоління у світ нових затребуваних професій науки і техніки, дослідів і експериментів з метою стимулювання всебічного гармонійного творчого, інтелектуального розвитку дитини, прищеплення інтересу до науково-конструкторської діяльності, зростання технічної майстерності та задоволення потреб у дозвіллєвій творчій самореалізації-омріяний крок до сучасності

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Інфляція що може привести до подорожчання, різке підвищення цін, курс грн.

Приклади (кейси схожих рішень)

7 прикладів коворкінгів для батьків з дітьми https://rb.ru/list/7-kids-cowork/

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ