Заміна старих віконних блоків на енергозберігаючі в КЗО СЗШ № 43 ДМР Брав участь

Доданий
18.07.2017
Номер
69
Енергозбереження

Проект передбачає заміну фізично зношених дерев'яних віконних блоків, що були встановлені під час будівництва СЗШ № 43 у 1959 році, енергозберігаючими металопластиковими віконними блоками у коридорах та кабінетах школи.

Автор проєкту
Оксана
Оксана Коротченко
Бюджет
946 803 грн
Розрахунок бюджету
Район
Амур-Нижньодніпровський

Опис

Мета проекту

Проект має на меті:
- покращення санітарно-гігієнічних умов для навчання дітей, праці педагогів і збереження їх здоров’я;
- зменшення бюджетних видатків на енергоносії для забезпечення належного температурного режиму у навчальному закладі,
- популярізація культури енергозбереження серед громади міста

Проблема

Основна проблема полягає в тому, що сучасний стан віконних блоків школи є незадовільним, характеризується високим ступенем зношенням віконних рам і відсутністю герметичного засклення, що не сприяє проведенню на гідному рівні навчально-виховних заходів. Жахливий стан вікон у приміщеннях школи, які у більшості не змінювалися та не ремонтувалися майже 60 років, загрожує здоров’ю учнів та працівників. Як свідчать статистичні дані, за останні два роки значно зросла кількість застудних захворювань дітей через значне зниження температури повітря в класних кімнатах, подекуди до + 10 С° у холодну пору року.
В осінньо-зимовий період порушюються норми температурного режиму в окремих приміщеннях школи, що призводить до великих втрат теплової енергії і неефективного використання бюджетних коштів.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для успішного вирішення проблеми пропонується замінити старі віконні блоки новими енергозберігаючими металопластиковими. При цьому віконні блоки мають відповідати наступним вимогам:
профільна система – п’ятикамерна;
склопакет – 32мм 4і-10-4-10-4і (два енергозберігаючих скла);
за показником приведеного опору теплопередачі відноситись класу А1, згідно ДСТУ Б В.2.6-2.3:2009 «Блоки віконні та двері. Загальні технічні умови».
Це дозволить підтримувати температурний режим в приміщенні школи згідно вимог, закріплених державними санітарними правилами й нормами та суттєвої оптимізації споживання енергоресурсів та економії бюджетних коштів.

Для кого цей проект

Впровадження енергоефективних технологій дасть змогу ефективно функціонувати навчально-виховному закладу створить комфортні умови для навчання та виховання 547 учням, 58 педагогам і працівникам Комунального закладу освіти «Середня загальноосвітня школа № 43» Дніпровської міської ради, а також додасть впевненості батькам щодо надання якісної освіти та збереження здоров’я учасників навчально-виховного процесу.

Ключові показники оцінки результату проекту

В цілому реалізація проекту дозволить суттєво збільшити час комфортного перебування дітей у школі та задовольнити освітні потреби громадян мікрорайону, ефективніше використовувати бюджетні кошти, що витрачаються для підтримання належного температурного режиму у приміщенні КЗО СЗШ №43 ДМР.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Основними ризиками, що можуть завадити успішній реалізації проекту є:
різке падіння курсу гривні;
підвищення цін на вікна виробника

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ