Театру «Віримо!» - зручну глядацьку залу Брав участь

Доданий
14.07.2017
Номер
50
Культура та туризм

Для підвищення комфорту мешканців міста та створення гідних умов культурного розвитку городян пропоную обладнати новими театральними кріслами глядацьку залу Міського Палацу дітей та юнацтва, на сцені якого проходять вистави Дніпровського драматичного молодіжного театру «Віримо!». Амортизація сидінь Палацу складає на сьогодні 100%, вони розраховані на дітей, тому незручні для дорослого глядача.

Автор проєкту
Сергій
Сергій Клименко
Бюджет
469 452 грн
Розрахунок бюджету
Район
Соборний

Опис

Співавтори

Ряпулов Максим Юрійович

Мета проекту

Проект має за мету заміну відкидних сидінь для глядачів, що розраховані на дітей, на театральні крісла.

Проблема

Відомий Дніпровський театр «Віримо!» досі не має власного приміщення, але міська влада надала театру для показу вистав глядацьку залу Міського палацу дітей та юнацтва. Зал має єдину проблему: сидіння для глядачів розраховані на дитячу аудиторію (ширина сидіння – 440 мм, а висота – 360 мм). Всидіти протягом 2-3 годин на таких низьких та вузьких сидіннях – проблематично. Незручність додає і відсутність опори під лікоть.

Щороку глядацька зала на виставах театру і заходах Палацу приймає близько 60 000 глядачів. Адміністраціям Театру і Палацу багато разів доводилося вислухати нарікання глядачів з цього приводу.

Отже, сидіння в глядацькій залі не відповідають сучасним ергономічним, естетичним та санітарним нормам. До того ж, амортизація сидінь, встановлених у 1991 році, складає вже 100%. Більше того, конструкція відкидних сидінь, виявилася не зовсім безпечною – за 26 років використання було кілька загроз травмування, але, на щастя, обійшлося без складних травматичних випадків.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Пропонуємо замінити відкидні сидіння (ширина 440 мм, висота 360 мм) в глядацькій залі на крісла (ширина 550 мм, висота 450 мм). Це стовідсотково вирішить проблему з невідповідності нинішньої глядацької зали сучасним естетичним, ергономічним та санітарним нормам.
За рахунок заміни відкидних сидінь на театральні крісла кількість глядацьких місць зменшиться з 496 до 438 одиниць, але, за рахунок підвищення комфорту, підвищиться кількість глядачів. Крім того, заміна травмонебезпечних відкидних сидінь на крісла стане профілактичним заходом, щодо попередження травм глядачів.

Для кого цей проект

Цей проект надасть можливість отримати більш комфортні умови перебування у глядацькій залі Міського палацу дітей та юнацтва і Дніпровського театру «Віримо!» усім городянам Дніпра та гостям міста (на заходах Палацу та Театру бувають присутні гості зі всієї України та з-за кордону).

Ключові показники оцінки результату проекту

Оцінювати результати проекту можна за такими показниками:
1. Збільшення кількості відвідувачів глядацької зали Палацу, внаслідок підвищення комфорту сидінь для глядачів.
2. Підвищення наповнюваності глядацької зали на виставах театру «Віримо!»
3. Підвищення попиту на оренду глядацької зали Палацу
4. Зменшення ризику травматизму в глядацькій залі.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Подорожчання обладнання та супутніх послуг через:
ризик зміни валютних курсів;
ризик непрогнозованої інфляції.