Безпечний Дніпро. Перший крок - 32 відеокамери. Відхилений

Доданий
09.07.2017
Номер
30
Безпека та громадський порядок

Починаючи з 2014 р. різко зросла кількість протиправних дій по відношенню до жителів міста, таких як: квартирні пограбування, проникнення в житлові будинки небажаних осіб, вимагання грошей, злом автомобілів, крадіжка автомобільних номерів з метою викупу, вуличні пограбування і вандалізм.

Автор проєкту
Денис
Денис Ушаков
Бюджет
199 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Соборний

Опис

Мета проекту

Забезпечити цілодобове відео спостереження та його запис прибудинкових територій, автошляхів, прохідних місць, території біля шкіл та лікарень з метою оперативного реагування та запобігання нестандартних ситуацій пов'язаних із загрозою життю, здоров'ю та матеріальних збитків жителів.

Проблема

Починаючи з 2014 року різко зросла кількість протиправних дій по відношенню до жителів міста, таких як: квартирні пограбування, проникнення в житлові будинки, вимагання грошей, злом автомобілів, крадіжка автомобільних номерів з метою подальшого викупу, вуличні пограбування і вандалізм. Статистика по місту та району в додатках.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Пропонується обладнати пости оперативного відеоспостереження на базі постів охорони при багатоповерхових житлових будинках. Устаткування для відео спостереження і відео фіксації буде розташовано в таких будинках, а відеокамери будуть охоплювати його прилеглу територію, а також територію прилеглих шкіл, дитячих садків, лікарень, парків.
Попередньо отримано згоду на монтаж додаткового обладнання на площах прилеглого ЖК та роботу з відеоспостереженням, реакцію на порушення або виклик поліції.
Також необхідно
1. Опрацювання можливих зон покриття
2. Модернізація пульта безпеки для додаткового обладнання
4. Закупівля та монтаж обладнання для відеоспостереження
5. Пусконалагоджувальні роботи
6. Навчання роботі з системою

Для кого цей проект

Цей проект є кроком для підвищення безпеки мешканців, які проживають на вулиці Жуковського та Гусенко, їх гостей, студентів, відвідувачів лікарні та власників автомобілів. Цей проект буде пілотним. При вдалій реалізації його можна буде масштабувати.

Ключові показники оцінки результату проекту

1.Економічні - збільшення надходжень до бюджету міста у зв`язку з розвитком бізнесу на безпечній та комфортній для життя території.
2.Соціальні - зниження кількості правопорушень та підвищення задоволеності мешканців.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Недосконалість чинного законодавства, що може призвести до зволікань реалізації проекту на всіх його етапах.

Приклади (кейси схожих рішень)

1. У 1996 році під контроль 230 камер був поставлений приміський район Лондона Ньюхем. з моменту введення CCTV злочинність в районі знизилася на 35%
2. Більше тисячі камер встановлено на території Тверського району (м. Москва). За підсумками півроку розкриваність квартирних крадіжок в районі підвищився на 12%, хуліганств - на 15%, на третину зменшилася кількість випадків вандалізму в під'їздах.
3. З моменту установки камер в центрі Далласа в 2007 році рівень злочинності знизився на 45%

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ