Навчальний курс «Поведінка та виживання в умовах особливого періоду» Брав участь

Доданий
26.07.2017
Номер
297
Безпека та громадський порядок

Навчальний курс для мирних мешканців м. Дніпро, у якому змістовно, і водночас, доступно буде викладено (теоретично – у вигляді базових знань і яскравих прикладів, і практично – у вигляді навичок), як поводитися і вижити під час загострення бойових дій і наближення їх до міста Дніпро.

Автор проєкту
Євген
Євген Сорокін
Бюджет
184 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Навчити якомога більше мирних мешканців м. Дніпра, як заздалегіть готуватися до можливого наближення військового конфлікту до міста та виживати, якщо бойві дії наблизяться впритул до міста Дніпра, тим самим запобігаючи соціальній та гуманітарній катастрофі в місті.

Проблема

Дніпропетропетровскьа область-найближча до місця проведення АТО і була одним з найперших кандидатів на входження до так званої "Новоросії". У 2014р. бойові дії відбувалися на самому кордоні області (Добропільський та Червоноармійський райони Донецької області). Ситуація не вирішується дипломатичним шляхом вже четвертий рік і військові дії можуть спалахнути з ще більшим розмахом будь-якої миті. Мирні ж жителі м.Дніпра у переважній більшості не мають ані теоретичних, ані практичних знань і навичок щодо виживання у прифронтовій зоні або зоні військового конфлікту.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для проведення цього навчального курсу треба:
- мати зручне приміщення для проведення занять. Таке приміщення планується винаймати в оренду для більшості мешканців місці;
- проводити періодичну рекламу навчального курсу на регіональних телеканалах Дніпра, щоб про курс могло дізнатись якомога більше людей.

Для кого цей проект

Всі мирні жителі м.Дніпро

Ключові показники оцінки результату проекту

Показники ефективності проекту-це рівень охоплення мешканців з усіх районів міста навчальним курсом і, головне-відгуки тих, хто вже пройшов курс, стосовно питання, чи багато корисного і нового він отримав під час навчання і чи порадить він проходити курс своїм близьким і знайомим.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

1. Різке змінення військової ситуації у зоні проведення АТО, що не залишить часу на планове навчання.
2. Різкі економічні коливання у країні, що зумовить різке скорочення місцевих бюджетів.