Поточний ремонт вимощення багатоквартирних будинків №104 та №106 по шосе Донецькому Брав участь

Доданий
24.07.2017
Номер
287
Комунальне господарство

Поточний ремонт вимощення багатоквартирних будинків №104 та №106 по шосе Донецькому, що призведе до зупинки руйнування будівель внаслідок підтоплення талими та зливові водами.

Автор проєкту
Андрій
Андрій Міщенко
Бюджет
139 076 грн
Розрахунок бюджету
Район
Амур-Нижньодніпровський

Опис

Мета проекту

Поліпшення конструкцій будівель, зупинка руйнування багатоквартирних будинків внаслідок підтоплення талими та зливовими стоками.

Проблема

Внаслідок підтоплення талими та зливовими водами відбувається просідання будівель №104 та №106 по шосе Донецькому, що призводить до руйнування конструктивних елементів будівель, появі численних тріщин, підтопленню підвалів будинків. Рівень вимощення по периметру будинків нижче ніж рівня газонів та пішохідних доріжок, внаслідок чого зливові стоки руйнують фундаменти будівель.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Згідно проектних рішень, СНІП та ДБНУ по периметру будинків необхідно облаштування вимощення вище рівня землі. Вимощення фундаментів будівель виконується з використанням бетонного покриття та бордюрних блоків, що забезпечить якісне примикання вимощення та якісну гідроізоляцію.
Для запобігання руйнування вимощення пропонується облаштування вхідних майданчиків (укладання тротуарної плитки).

Для кого цей проект

Проект реалізується для мешканців будинків №104 та №106 по шосе Донецькому.

Ключові показники оцінки результату проекту

Економія коштів які будуть витрачатись у подальшому міською радою та ОСББ на утримання та ремонт конструктивних елементів будівель.