Відеоспостереження по вул.Дарницька, 9;11;19;21 та по вул.Новосамарська Відхилений

Доданий
23.07.2017
Номер
247
Безпека та громадський порядок

Відеоспостереження в режимі онлайн - постійний контроль з метою виявлення небезпечних ситуацій (наприклад, загоряння, правопорушників, які становлять загрозу особистій, громадській або майнової безпеки) та оперативного реагування. Запис інформації та їі архівування для подальшого перегляду, аналізу, використання, як докази в проведенні слідчо - оперативних заходах.

Автор проєкту
Олена
Олена Міщенко
Бюджет
199 999 грн
Розрахунок бюджету
Район
Амур-Нижньодніпровський

Опис

Співавтори

Повєрін Сергій Володимирович

Мета проекту

Забезпечити цілодобове зовнішнє відеоспостереження за прибудинковими територіями, тимчасовим автопаркуванням, прохідними місцями всередині дворів і місцях прилеглих до проїжджої частини з метою оперативного реагування та запобігання нестандартних ситуацій пов'язаних із загрозою життю, здоров'ю та матеріального збитку, підвищення рівня безпеки для жителів

Проблема

Проблема-криміногенна ситуація в країні, місті та в житловому районі. Зросла кількість протиправних дій по відношенню до жителів міста Дніпра, таких як: проникнення в житлові будинки небажаних осіб, пограбування квартир, дорогих вузлів ліфтового господарства та елементів комунікації, лічильників газу в ГРШ та електролічильників у щитових, у дворах напади на жінок, дітей та чоловіків, з метою заволодіти грошима або майном, злом автомобілів з пограбуванням, угон автомобілів, крадіжка автомобільних номерів з метою подальшого викупу, вуличні пограбування та побиття людей і вандалізм.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Оснащення інфраструктури житлового масиву засобами відео фіксації, пропонується обладнати пости оперативного відеоспостереження та пульта керування при багатоповерхових житлових будинках або передати на баланс в районний підрозділ МВС. Устаткування для відео спостереження і відео фіксації може бути розташовано в житлових будинках, а відеокамери будуть охоплювати територію в районі житлових будинків вул. Дарницька, 9;11;19;21 та по вул. Новосамарська, а також територію прилеглих будинків, дитячого садочку, церкви. Проведення робіт з підключення та налаштування системи відео нагляду.

Для кого цей проект

для підвищення безпеки мешканців, які проживають в Амур-Нижньодніпровському районі м. Дніпра, по вул. вул. Дарницька, 9;11;19;21 та по вул. Новосамарська та їх гостей, також власників автомобілів.

Ключові показники оцінки результату проекту

Соціальні:
1. зниження кількості правопорушень та злочинів
2. підвищення задоволеності мешканців на безпечній та комфортній для життя території

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Недосконалість чинного законодавства, що може призвести до зволікань реалізації проекту на всіх його етапах.
Узгодження локації під розміщення пульту управління;
Узгодження процесу передачі на баланс МВС або ОСББ

Приклади (кейси схожих рішень)

1.У 1996 році під контроль 230 камер був поставлений приміський район Лондона Ньюхем. з моменту введення CCTV злочинність в районі знизилася на 35%
2. Більше тисячі камер встановлено на території Тверського району (м. Москва). За підсумками півроку розкриваність квартирних крадіжок в районі підвищився на 12%, хуліганств - на 15%, на третину зменшилася кількість випадків вандалізму в під'їздах.
3. З моменту установки камер в центрі Далласа в 2007 році рівень злочинності знизився на 45%
4. У м. Києві «Громадський проект» Створення систем прибудинкового відеоспостереження код проекту 438 Безпечний Київ. Русанівка - перший крок. Острів 1000 відеокамер, цей проект знаходиться на реалізації.