Smart Book Room на Криворізькій Реалізований

Доданий
23.07.2017
Номер
236
Культура та туризм

Бібліотека на Криворізькій є вільним простором діяльності активної молоді. Проект спрямований на розширення можливостей та якості культурно-освітніх послуг для громади, забезпечення організації цікавого, корисного і змістовного дозвілля, розвиток творчих та інтелектуальних здібностей дітей та молоді району.

Автор проєкту
Валерія
Валерія Наганова
Бюджет
154 236 грн
Розрахунок бюджету
Район
Чечелівський
Адреса
Криворізька вулиця, 20, Чечелівський район, Дніпро́

Опис

Співавтори

Борисова Наталя

Мета проекту

Створення в бібліотеці сучасного медіа-простору, обладнаного сучасними медіа засобами та зручними меблями для різних форм роботи, вільний доступ до інформації, спілкування та проведення корисного дозвілля для дітей, молоді та дорослих шляхом облаштування бібліотечного приміщення.

Проблема

Необхідність створення обладнаного сучасного медіа-простору у бібліотеці полягає в тому, що бібліотека є єдиним центром спілкування та проведення дозвілля громади, яке знаходиться в районі центральної прохідної Південного машинобудівного заводу, на першому поверсі робітничого гуртожитку. В бібліотеці проводяться різноманітні заходи (ігри, свята, презентації, майстер-класи, тренінги тощо) і для більш комфортних умов та якісного проведення дозвілля пропонується облаштування бібліотечного простору. Якщо проблема буде вирішена, то підвищиться культурний та освітній рівень мешканців району і буде створене гідне місце спілкування

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Проблему пропонується вирішити шляхом створення інформаційно-комунікаційного медіа-простору у бібліотеці. Одне з приміщень бібліотеки обладнати сучасним технічним оснащенням та зонувати приміщення за допомогою меблів (зона Інтернет та медіа; простір для соціокультурних заходів. Забезпечити простір телевізором, комп'ютерами, ігровою приставкою тощо, засобами, необхідними для всебічного розвитку громади. Облаштувати простір зручними меблями. Відмінність проекту полягає в поєднанні книжкового класичного дозвілля з сучасним інтерактивним простором для всебічного розвитку в одному місці.

Для кого цей проект

Проект для мешканців району. Це діти, підлітки, молодь, дорослі та ті, хто хоче бути всебічно розвинутим.

Ключові показники оцінки результату проекту

Популяризація бібліотеки і, як наслідок, підняття іміджу бібліотеки та залучення нових мешканців району до бібліотеки. Підвищення інтересу дітей, підлітків, молоді та дорослих до культурних заходів. Перетворення бібліотеки в сучасний центр громади району. Підвищення рівня літературної та культурної освіти населення району. Об'єднання однодумців, можливість розширити коло друзів та свій кругозір. Мінімізація ризиків долучення молоді та дітей до шкідливих звичок через наявність місця, де можна проводити свій вільний час.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Економічні обставини: підвищення цін на обладнання, затримка в проведенні процедур закупівель в системі ProZorro.

Приклади (кейси схожих рішень)

«БІБЛІОТЕКА-ТРАНСФОРМЕР»
https://gb.kyivcity.gov.ua/projects/126

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ