Майданчики для сміття. Гулі Корольової 12А, 12Б, 12В. Реалізований

Доданий
22.07.2017
Номер
222
Благоустрій та інфраструктура

Завдяки впровадженню проекту покращяться санітарні умови для мешканців будинків №12А,12Б,12В по вул. Г.Корольової і відвідувачів зони відпочинку ДК «Металургів». Сміттєві баки приберуться з дороги, вздовж якої стоять, на спеціально обладнані майданчики. В результаті пересування проїжджою частиною стане більш безпечним. Покращиться естетичний вигляд будинків та зони відпочинку ДК «Металургів».

Автор проєкту
Бюджет
199 999 грн
Розрахунок бюджету
Район
Індустріальний
Адреса
вулиця Гулі Корольової, 12А, Індустріальний район, Дніпро́

Опис

Співавтори

Відсутні

Мета проекту

Мета проекту полягає в будівництві контейнерних майданчиків для збирання побутових відходів. Відповідно до діючих норм і вимог контейнерні майданчики мають бути розташовані на спеціально відведених майданчиках. Вони повинні бути віддалені від житлових будинків, дитячих установ, спортивних майданчиків і від місць відпочинку населення на відстань не менш 20 і не більш 100 метрів. Площадки повинні бути відкритими, мати водонепроникне покриття, зручними для під'їзду спецтранспорту по вивезенню ТБВ.

Проблема

Дев’яти поверхові будинки по вул. Гулі Корольової № 12А, 12Б, 12В при будівництві були облаштовані сміттєпроводом та сміттєзбиральними камерами всередині будинку. Контейнерних майданчиків для збору побутових відходів у дворі не передбачено. З плином часу мешканці вирішили законсервувати сміттєпроводи, що були постійним джерелом антисанітарії . За багато років контейнерні майданчики так і не були облаштовані. Баки стоять просто на проїжджій частині, створюючи перепони для руху транспорту і людей. Вони не огороджені, в результаті сміття розлітається від вітру по всій околиці. Постійно утворюється стихійне звалище з негабаритного сміття. Баки що стоять біля будинку № 12А безпосередньо сусідують з так званим «городком», що є містом відпочинку для всього мікрорайону, за ДК «Металургів» і звісно не покращують його естетику.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для улаштування контейнерних майданчиків для збору твердих побутових відходів пропонується облаштувати на місці стихійного звалища, біля будинку №12В, контейнерний майданчик для побутових відходів та для негабаритного сміття. Попередньо необхідно очистити майданчик від сміття, виконати підготовчі заходи, забетонувати площадку під контейнери, встановити огорожу. Замовити контейнер для негабариту. Включити в маршрут та графік вивезення перевізником додаткову точку з негабаритним контейнером. Другий майданчик встановити в межах двору біля будинку № 12А, це дозволить прибрати смітники від зони відпочинку, і додати зручності мешканцям, яким не потрібно буде обходити навколо будинку, щоб викинути сміття. Для влаштування цього майданчику необхідно виконати підготовчі земляні роботи, забетонувати площадку під контейнери, встановити огорожу. Замінити в маршруті та графіку вивезення перевізником існуючі точки на нові.

Для кого цей проект

Реалізація цього проекту спрямована в першу чергу на мешканців району, які щодня мусять проходити та проїжджати повз сміттєві баки, що розкидані по дорозі. Виграють також відвідувачі місць відпочинку, що знаходяться за ДК « Металургів», що мимоволі змушені «милуватися» процесами життєдіяльності мешканців будинку № 12А. І неодмінно покращяться побутові умови самих мешканців будинків № 12А, 12Б, 12В по вулиці Гулі Корольової.

Ключові показники оцінки результату проекту

Реалізація цього проекту відразу дозволить виконувати санітарні норми по поводженню з побутовими відходами. Встановлення контейнеру для негабаритного сміття попередить утворювання стихійного звалища, що є джерелом небезпеки в тому числі і з причин загорянь. Зникнуть перешкоди та загрози на проїжджій частині для транспорту. Підвищиться культура побуту населення. Набагато естетичнішим стане вигляд будинків та зони відпочинку без смітників.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Можуть виникнути проблеми з наявністю у перевізників сміття вільного контейнеру для негабаріту, та небажанням додати до маршруту та графіку вивезення нового негабарітного контейнеру.

Приклади (кейси схожих рішень)

http://www.dw.com/uk

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ