Обладнання міських тролейбусів засобами відеоспостереження #Зрячийтролейбус Брав участь

Доданий
22.07.2017
Номер
219
Безпека та громадський порядок

Проект передбачає облаштування міських тролейбусів засобами відеоспостереження а також технікою для накопичення та архівації відеоматеріалів.
Це дозволить відстежувати порушення ПДР на дорогах міста. В разі ДТП, при наявності місця та часу можна знайти відповідне відео в архіві а не шукати свідків.

Автор проєкту
Роман
Роман Горинін
Бюджет
950 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Співавтори

Горинін Роман Сергійович

Мета проекту

Зменшення аварійних ситуацій на дорогах міста. Підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Підвищення рівня якості пасажирських перевезень громадського транспорту.

Проблема

Велика кількість дтп, що виникають на дорогах міста розслідується лише за показами свідків та результатами експертиз, а інколи взагалі важко знайти винуватця, якщо останній втік з місця події. Тролейбуси, що перевозять пасажирів мають чіткий маршрут та графік - отже є чудовою платформою для проведення відеозйомки, та відображення необхідних подій в просторі та часі.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Після реалізації проекту розслідування дтп, яке зафіксувала камера спостереження громадського транспорту буде мати додаткові матеріали, що полегшить роботу в цілому. Також будь-які інші ситуації чи події на вулицях міста (якийсь злочин чи просто знакова цікава подія) матимуть можливість бути відтвореними за допомогою "рухомих" камер зовнішнього відеоспостереження. Водії тролейбусів, як працівники комунального підприємства та матеріально відповідальні особи за комунальну власність та безпеку пасажирів матимуть захист в правовому полі коли не з власної вини потрапляють в дтп, або застосовують екстрене гальмування.

Для кого цей проект

Проект стосується всіх груп мешканців міста.