Зручні пішохідні доріжки на Зеленій алеї Донецького шосе Брав участь

Доданий
22.07.2017
Номер
218
Комунальне господарство

Зелена алея біля будинків 1, 3 та 7 по Донецькому шосе знаходиться на шляху до зупинок громадського транспорту. До кінця 2017 р. планується озеленення даної ділянки. На даний час територію перетинають ґрунтові стежки. Для збереження газонів, клумб та підвищення комфорту пішоходів пропонується укладання полірованої бруківки на стежках та встановлення урн для сміття. Авторський проект додається.

Автор проєкту
Ольга
Ольга Шляхова
Бюджет
199 950 грн
Розрахунок бюджету
Район
Амур-Нижньодніпровський

Опис

Співавтори

Жигалік Наталія Миколаївна

Мета проекту

Запобігти руйнуванню газонів та клумб на Зеленій алеї.
Зробити пересування пішоходів більш зручним та комфортним за будь-якої погоди.
Створити зручне місце для відпочинку мешканців та гостей масиву.
Спонукати громадян до підтримання чистоти на Зеленій алеї. Запобігти засміченню території.
Створити привабливий естетичний вигляд території.

Проблема

Пішоходи, скорочуючи шлях, прокладають стежки самостійно, що призводить до руйнування існуючих газонів та клумб. У дощову погоду існуючі грунтові стежки стають непридатними для пересування пішоходів через калюжі та багнюку.
Будь-яка зона відпочинку, за відсутності урн для сміття, стає засміченою. Передбачаючи наперед, наша Зелена алея не буде виключенням.
Реалізація даного проекту повністю вирішить вищеперераховані проблеми.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Для вирішення існуючих проблем пропонується викласти протоптані грунтові стежки полірованою бруківкою та замінити стару зношену плитку, якою викладені існуючі доріжки, на бруківку. Це зробить пересування пішоходів більш зручним у будь-яку погоду та надасть алеї гарного естетичного вигляду. Бруківка як матеріал обрана через її високу зносостійкість. Саме заміна існуючих плиткових доріжок на бруківку надасть закінченості композиції. Схема доріжок надається додатково.
Для підтримання чистоти на центральній доріжці пропонується встановити бетонні урни. Разове вкладання коштів у бетонні урни дозволить зекономити кошти на частому прибиранні території. Розміщення урн вказане на схемі.
Даний проект є оптимальним рішенням для мешканців ж/м Кам’янський, оскільки дозволяє шляхом разового інвестування вирішити одразу три проблеми: зробити пересування територією більш комфортним, створити привабливий естетичний вигляд території та спонукати громадян до підтримання чистоти.

Для кого цей проект

Результатами реалізації проекту зможуть безкоштовно і цілодобово користуватися мешканці і гості ж/м Кам’янський. Слід зазначити, що неподалік Зеленої алеї знаходяться трамвайні зупинки та зупинки маршрутних таксі, тому шлях багатьох мешканців масиву та його гостей пролягає повз алею.

Ключові показники оцінки результату проекту

Результат реалізації проекту можна буде оцінити шляхом:
- Фіксації збільшення площі газонної трави та клумб на алеї;
- Фіксації зменшення засмічення території, що призведе до зменшення трудозатрат та коштів на прибирання території.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Ризиками у реалізації проекту можуть бути існуючі інженерні мережі.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ