Асфальтування та благоустрій прибудинкової території вул.Інженерна,1 та прилеглих територій Реалізований

Доданий
05.07.2017
Номер
21
Благоустрій та інфраструктура

Жахливий стан пішохідної зони прохідного двору по вул. Інженерна, 1 багато років заважає великій кількості перехожих, та більш за все жителям будинку та дітям, які навчаються у ліцеї №61. Проходити в дощову погоду через двір неможливо. Двір перетворюється на велику безмежну калюжу. 60-річний асфальт зіпсований численними ремонтами комунікацій, його залишки засипані великим шаром бруду.

Автор проєкту
Бюджет
199 200 грн
Розрахунок бюджету
Район
Шевченківський
Адреса
Інженерна вулиця, 1, Шевченківський район, Дніпро́

Опис

Співавтори

Романова Алла Володимирівна

Мета проекту

Створити комфортні і цивілізовані умови жителям мікрорайону, відновивши асфальтне покриття в прохідному дворі вул. Інженерна, 1, через який мешканці району ідуть до пр. Богдана Хмельницького, магазинів, стадіону, спортивної школи, ліцею, міст відпочинку, та тим самим зробити основу для благоустрою двору самими жителями будинку.

Проблема

Жахливий стан пішохідної зони прохідного двору заважає великій кількості перехожих, особливо дітям, які ходять через наш двір в Техніко-економічний ліцей №61. Асфальту більше 60 років, зіпсований численними ремонтами комунікацій, залишки засипані брудом. Пил в суху погоду підіймається до останнього поверху будинку і осідає в квартирах. Після дощів і коли тане сніг у дворі утворюються великі брудні калюжі, обійти які неможливо, так як асфальт практично скрізь деформований. У шкільний двір приходять гуляти численні родини з дітьми. Сніг не тане, а бруд не висихає майже тоді, коли вже всі вулиці міста чисті та сухі. Це дуже негативно впливає на стан здоров'я багатьох мешканців, на психіку дітей. Наш двір невеличкий, і дітворі грати в ньому просто ніде. Нам дуже необхідно заасфальтувати внутрішньо будинкові дороги для подальшого його благоустрою.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Пропонуємо демонтувати залишкове покриття пішохідної зони і покласти нове асфальтне покриття, зробити стік для дощової води і талого снігу, який сьогодні відсутній, через що наш невеликий двір дуже брудний, калюжі обійти неможливо, в будинок доводиться пробиратися по цеглинці або в гумових чоботях. Якщо правильно покласти асфальтне покриття, двір перетвориться, стане комфортним для мешканців, буде місце для ігор дітей. Мешканці та численні перехожі будуть вдячні за створені умови, будуть менше хворіти, а наші діти нарешті дізнаються, що можна жити в цивілізованих умовах.

Для кого цей проект

Цей проект потрібен декільком категоріям мешканців мікрорайону: по-перше, це мешканці будинку вул. Інженерна, 1 (100 квартир), по-друге, велика частина учнів школи-ліцею № 61, по-третє, численні жителі мікрорайону, які користуються нашим зручним прохідним двором, в-четверте, мешканці сусідніх будинків (пр. Богдана Хмельницького, 113, вул. Єрмолової, 52, Інженерна,3), робітники магазинів та ринку, які викидають мусор у єдиний на декілька будинків офіційний смітник у дворі будинку Інженерна,1.

Ключові показники оцінки результату проекту

Окультурення навколишнього середовища, чистота в районі вплине на психологічний стан мешканців мікрорайону, їх свідомість, створить мікроклімат для подальшого поліпшення навколишнього середовища та правильного виховання підростаючого покоління. Цей проект створить довіру до влади, з’єднає та подружить мешканців, що дуже важливо у сьогоднішньої соціально-економічної ситуації суцільної ненависті та недовіри.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ