Відновлення асфальтового покриття внутрішньо-дворового проїзду Брав участь

Доданий
21.07.2017
Номер
183
Благоустрій та інфраструктура

Пропонується створити комфортні і безпечні умови життя жителів, прилеглих до проїзду будинків по Г.Корольової, 1, 1а,3 та П.Калнишевського, 19,19а, відновити пошкоджене асфальтове покриття проїзду та встановити три пристрої примусового зниження швидкості, що убезпечить дозвілля дітей та створить для мешканців можливість якісного життя на власному подвір’ї.

Автор проєкту
Бюджет
199 450 грн
Розрахунок бюджету
Район
Індустріальний

Опис

Співавтори

Прокіпець Ганна

Мета проекту

Мета проекту полягає в покращенні якості життя та безпеки жителів прилеглих будинків та громадян, які здійснюють транзитний рух двором, мінімізації загрози дітям під час активного відпочинку, створенні комфортних умов для пересування проїздом пішоходів та родин з маленькими дітьми в візочках, а також, людей похилого віку. Встановлення пристроїв примусового зниження швидкості убезпечить мешканців від водїв, які не дотримуються швидкісного режиму в житловій зоні.

Проблема

Всі мешканці прилеглих будинків, громадяни, які користуються, зазначеним проїздом, знаходяться у зоні підвищеного ризику, під час пересування зруйнованим асфальтовим покриттям в вибоїнах і ямах (особливо під час несприятливої погоди), в умовах інтенсивного руху автотранспорту. Крім того, постійно, існує велика вірогідність травмування, загрози життю мешканців, які здійснюють складування сміття на майданчику, що прилягає до дороги та знаходиться в обмеженому полі зору автомобілістів. Є приклад летального нещасного випадку на цьому місці.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

За результатамиі реалізації даного проекту мешканці отримають комфортне середовище та зручність, під час пересування до обєктів інфраструктури міста. Насамперед, це стосується найвразливіших верств населення – людей з обмеженими можливостями, похилого віку, родин з маленькими дітьми, які не можуть реалізувати своє право на вільне і безпечне життя, через відсутність елементарних умов навколишнього світу (якісних доріг та тротуарів, відповідної інфраструктури для відпочинку за межами квартири тощо).

Для кого цей проект

Результати цього проекту є зручними і необхідними, в першу чергу, мешканцям прилеглих будинків, а також, всім іншим жителям, які щоденно користуються нашим прохідним двором для найшвидшого пішого сполучення вулиць Батумської – Осінньої - Гулі Корольової - проспекту Петра Калнишевського. Через дану ділянку, коожен день, сотні мешканців йдуть на зупинки громадського транспорту, до магазинів, банків, аптек, комунальних служб, садочок, школу, Палац культури або на прогулянку в сквер.

Ключові показники оцінки результату проекту

Покращення естетичного стану прибудинкової території та проїзжої частини. Підвищення рівня безпеки громадян. Створння умов для проведення безпечного дозвілля дітей на прибудинковій території та піших прогулянок людей з обмеженими можливостями, похилого віку, родин з дітьми в дитячих візочках та осіб, які використовують велотранспорт.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Не виявлені.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ