Салон-музей ім.Ф.Шопена Брав участь

Доданий
21.07.2017
Номер
140
Культура та туризм

Товариство ім. Ф.Шопена в Україні - член Міжнародної федерації шопенівських товариств при ЮНЕСКО, працює з 1990 року. Є засновником у Дніпрі міжнародних шопенівських конкурсів та фестивалів,
Товариство зібрало значну колекцію рідкісної фонотеки, бібліотеки, історичних фактів щодо життя та діяльності Шопена, яка стане основою для єдиного в Україні «Салону-музею ім. Ф.Шопена»

Автор проєкту
Наталія
Наталія Воробйова
Бюджет
160 447 грн
Розрахунок бюджету
Район
Шевченківський

Опис

Мета проекту

У місті Дніпро відбуваються шопенівські міжнародні конкурси та фестивалі. Для іміджу Дніпра, як культурного центру, виникла ідея створити сучасний «Салон-музей ім. Шопена», де буде відтворена обстановка, подібна до салонів ХІХ ст.. і де повинна зберігатися та поповнюватися матеріальна база і відтворюватися естетичний стиль епохи 19 сторіччя. Для створення такого музею вже є спеціально пристосоване та відремонтоване приміщення у Дніпропетровській академії музики ім. Глінки.

Проблема

Товариство плідно співпрацює з музеєм Шопена у Варшаві, має широкі зв`язки з іншими шопенівськими товариствами у багатьох країнах світу. Тому зібрання колекції постійно поповнюється і має величезний попит у викладачів, студентів музичної академії, музичних училищ та учнів дитячих музичних учбових закладів Дніпра та інших міст України. Реалізація проекту надасть можливість зберігати, поповнювати дану колекцію та надати їй належний естетичний вигляд, що відповідає шляхетному стилю музичних салонів епохи романтизму ХІХ сторіччя.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Цей музей стане містом для прийому почесних гостей з Польщі та інших країн, зустрічей з видатними майстрами, сучасними композиторами; проведення лекцій-концертів, майстер-класів, консультацій, прослуховування рідкісних записів та перегляду фільмів найкращих виконавців, ознайомлення з новою науковою та музичною літературою.
Крім того «Салон-музей ім. Ф. Шопена» повинен бути справжньою науково-мистецькою лабораторією, для поглибленого вивчення творчості геніального Шопена, який став символом світового романтизму та свободи особистості.

Для кого цей проект

Для викладачів, студентів, учнів вищих, середніх та дитячих музичних учбових закладів, а також для науковців, митців, аматорів музики великого Шопена та громадськості.

Ключові показники оцінки результату проекту

Діяльність Товариства з самого початку свого існування, завдяки специфіки творчості великого польського композитора Ф.Шопена, якого вже давно визнали людиною світу, була зорієнтована на євроінтеграцію у галузі культури,
Цей, єдиний в Україні, музей буде ще одним цікавим культурним осередком у місті Дніпро, який сприятиме подальшому розвитку українсько-польських та міжнародних культурних відносин і покаже, що навіть у складних умовах сьогодення, Україна дбає про своє культурне європейське майбутнє.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Відсутність фінансування, збільшення вартості на матеріали, що закладені у бюджеті.

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ