СУЧАСНА ХУДОЖНЯ СТУДІЯ ДЛЯ ЮНИХ ТАЛАНТІВ Брав участь

Доданий
21.07.2017
Номер
131
Освіта

В клубі за місцем мешкання «Ерудит» старе обладнання кабінету образотворчого мистецтва не пристосоване до вікових особливостей дітей та не придатне для занять живописом. В проекті реконструкції кабінету передбачено організацію сучасних робочих місць для юних художників та місце для активного відпочинку в перервах між заняттями. (авторський дизайн-проект додається).

Автор проєкту
Оксана
Оксана Балазанова
Бюджет
196 300 грн
Розрахунок бюджету
Район
Соборний

Опис

Співавтори

Балазанова Оксана Євгенівна

Мета проекту

Створити умови, які відповідають усім сучасним вимогам ергономіки та естетики, а також сприяють розвитку особистості, розкриттю творчих здібностей дітей та набуванню нових знань.

Проблема

Гурток образотворчого мистецтва клубу «Ерудит» відвідують діти віком від 4 до 15 років. Користуючись старим обладнанням (письмовими столами радянського періоду) під час малювання, діти псують собі осанку та зір. В гуртку відсутні мольберти. Під час перерв дітям необхідно розминатися та активно відпочивати, для чого на даний момент немає умов. Крім того гурток ніяк не обладнаний сучасними засобами комунікації та інформації.
У клубі «Ерудит» проводять багато часу діти самих різних соціальних категорій – багатодітних, малозабезпечених сімей, сиріт та переселенців з окупованих територій. Серед них багато талановитих, яким необхідно створити нормальні умови для занять та дозвілля.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Проект передбачає створення 3-х зон навчального процесу: робоча; інформаційно-комунікативна зона; зона активного відпочинку. У робочій зоні пропонується розташувати 10 одномісних столів з опорами, що регулюються відповідно до зросту дитини зі стільцями такого ж типу. Для занять живописом придбати 10 розкладних мольбертів «Планшет А-2», а також 10 розкладних стільців «СВЕН». Для виставок потрібні 2 розкладних стола «УСКР-10». Ткож потрібні 2 мобільні тумби для постановки натюрмортів, шафи для особистих речей дітей, шафи та полиці для навчальних посібників та реквізиту, демонстраційний стіл, стіл для вчителя та офісне крісло. У інформаційно-комунікативній зоні пропонується розташувати: комп’ютерний стіл із комп’ютером, тумбу з принтером, шафу для літератури, офісне крісло, м’який куточок, журнальний столик, роздягальню. У зоні активного відпочинку бажано встановити дитячий спортивний куточок «Ліана», тумбу для іграшок, комплект дитячих столів «Квіточка» та п’ять стільців.

Для кого цей проект

Проект розрахований на дітей від 4 до 15 років. Клуб «Ерудит» відвідують в середньому від 200 до 270 вихованців, які проживають не тільки в Соборному районі, а також в інших районах міста.

Ключові показники оцінки результату проекту

Клуб сприяє розвитку особистості дитини, підвищенню її культурного рівня, розкриттю талантів, розвитку навичок спілкування. Доступ до клубу «Ерудит» та гуртку образотворчого мистецтва вільний та безкоштовний для всіх мешканців міста, незалежно від їх матеріального становища.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Немає

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ