Інноваційна лабораторія «Юний Айтішка» Брав участь

Доданий
19.07.2017
Номер
100
Освіта

Впровадження та застосування інформаційних інтерактивних новітніх технологій в сфері науки і техніки, з метою підвищення ефективності позашкільного освітнього процесу і надання можливості опановувати сучасні технології, що сприятиме створенню і поліпшенню необхідних умов для розвитку науково-технічних навчальних компетентностей наших дітей.

Автор проєкту
Дарина
Дарина Проліс
Бюджет
199 999 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центральний

Опис

Мета проекту

Створення сучасного технічного комп’ютеризованого простору для забезпечення навчально-виховного процесу наших дітей у безкоштовних гуртках на базі КПНЗ «Міська станція юних техніків» ДМР. Надання якісної позашкільної освіти, розвиток науково-технічних навчальних компетентностей гуртківців, повноцінне впровадження і застосування інтерактивних інформаційних новітніх технологій з метою отримання знань та навичок для обрання майбутньої професії.

Проблема

Тенденції розвитку новітніх технологій в позашкільній освіті мають бути доступними та безкоштовними для всіх дітей і вимагають впровадження і використання у навчально-виховному процесі сучасних інноваційних підходів: новітніх інформаційних пристроїв з робототехніки, 3Д-моделювання, дизайну, графіки та ін. Для підвищення якості навчання і удосконалення науково-технічних підходів потрібне сучасне матеріально-технічне забезпечення. Для створення інтерактивної лабораторії необхідно оновити обладнання, за допомогою якого відкриються нові можливості та напрямки роботи в безкоштовних гуртках для дітей. На сьогодні дуже складно здійснювати повноцінне виховання науковців, дослідників, техніків на застарілому програмному забезпеченні комп’ютерів. Однак придбання такого інтерактивного комплексу не є підйомним для батьків.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Багатофункціональний комплекс - Інноваційна лабораторія «Юний Айтішка» на базі КПНЗ «Міська станція юних техніків»ДМР допоможе розвивати навчальні компетентності, спрямовані на осучаснення інноваційного навчання. Задля визначеної мети пропонується модернізувати звичайне зручне приміщення КПНЗ «МСЮТ»ДМР до сучасного інтерактивного приміщення - інноваційна лабораторія «Юний Айтішка», сучасного технологічного простору для підвищення рівня науково-технічних знань гуртківців за рахунок використання сучасних інноваційних технологій та ІКТ. Пропонується придбати сучасне технічне, демонстраційне обладнання, змінити повністю дизайн кабінету комп’ютерного гуртка, оновити новими комп’ютерами, інтерактивною дошкою для якісного проведення занять з гуртківцями і іншими педпрацівниками позашкільної освіти.

Для кого цей проект

Зацікавлених гуртківців дошкільного, шкільного і підліткового віку до 18 років, керівників гуртків, батьків, різних професійних педпрацівників позашкільної освіти, адміністрації для змоги користуватися цим комплексом впродовж багатьох років.

Ключові показники оцінки результату проекту

Рівень охоплення дітей технічними засобами позашкільного навчання підвищиться. Керівництво КПНЗ «МСЮТ»ДМР робить все необхідне, щоб надати дітям гідну безкоштовну позашкільну освіту та придбати інтерактивний комплект, що сприятиме осучасненню позашкільного процесу з урахуванням потреб суспільства. Збільшиться кількість і рівень практично-орієнтованих науково-технічних проектів гуртківців, підвищиться вмотивованість до науково-технічного навчання завдяки високому рівню оснащеності закладу, створяться умови для співпраці і обміном досвіду серед інших позашкільних навчальних закладів. Проект зробить заняття гуртківців цікавими, пізнавальними, захоплюючими, впровадить ефективні засоби розвитку науково-технічних здібностей і компетентностей гуртківців. Проект дозволить підготувати нову генерацію майбутніх інженерів, науковців, техніків, дослідників, що підніматимуть Україну на високий міжнародний рівень.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Інфляція що може привести до подорожчання, різке підвищення цін, курс грн.

Приклади (кейси схожих рішень)

http://www.ohla.com/miami/campuses/

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ