№31 – STEM-школа IT-майбутнього Реалізований

Доданий
24.02.2017
Номер
975
Освіта

Новітні комп’ютери, 3-D принтер, окуляри віртуальної реальності, програмне забезпечення, робототехніка. Оснащення кабінету інформатики КЗО «СЗШ №31» ДМР надасть змогу дітям 2-11 класів вивчати сучасні, новітні IT-технології, більш практично знайомитися не тільки з інформатикою, а й з іншої сторони пізнати для себе глибини математики та географії, біології та історії, фізику та хімію тощо.

Автор проєкту
Сергій
Сергій Гаврюшов
Бюджет
593 596 грн
Розрахунок бюджету
Район
Чечелівський
Адреса
Фабрично-Заводська вулиця, 22, Дніпровська міська рада, Дніпро

Опис

Співавтори

Зирянова І.О., Моренко О.О., Кудла М.В.

Мета проекту

Забезпечити усі умови для корисного, цікавого та сучасного навчання дітей за міжнародним проектом STEM-освіта з допомогою IT-технологій.

Проблема

Обмеженість новітньої ресурсної бази, яку має заклад не дозволяє повноцінно розвинути весь потенціал вчителів та учнів школи № 31. Незважаючи на це, навчання інформаційним технологіям проводиться у всіх класах з 2-11. На сьогодення, кількість учнів СШ № 31 складає 956 учнів. Викладачі інформатики за власні кошти придбали сучасну робототехніку LEGO для зацікавлення та практичного засвоєння дітьми IT-технологій.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Придбання вказаного обладнання надасть змогу учням вивчати нові технології 3-D програмування, результатом яких будуть роздруковані на 3-D принтері макети для практичного вивчення біології, хімії, фізики, математики, наук, що є основою STEM-освіти. Комп’ютер для викладача має чудові графічні та системні характеристики, що дозволить без проблем програмувати для окулярів віртуальної реальності та роботи з 3-D принтером. Розробка викладачами з учнями школи спеціалізованої програми для окулярів віртуальної реальності надасть можливість дітям школи та міста бути першими в Україні учнями, які вийдуть за межі звичайного уявлення вивчення географії, економіки, історії. Робототехніка LEGO, частина якої направлена на енергозбереження, дозволить проводити IT- заняття та привчити дітей до бережливого ставлення до енергоресурсів. Інше є необхідною базою для повної комплектації сучасного шкільного класу інформатики. Решітки на вікнах дозволять зберегти вищезазначене майно цілим та недоторканим.

Для кого цей проект

- Учні школи № 31 (956 дітей)
- ознайомчі заходи для учнів шкіл № 62, 89, 120 (взагалі, для всіх учнів шкіл Чечелівського району), для вчителів міста , сумісні заходи та акції як з дружніми громадськими організаціями, так і з бізнесовими структурами, з якими школа має соціально-партнерські стосунки.

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради