Як пройти до бібліотеки: безпечний вхід до дитячої бібліотеки Брав участь

Доданий
19.02.2017
Номер
883
Інше

Сьогодні одна книги для дітей коштує приблизно 100-120 грн. А бібліотека пропонує все це – фонд, що дорівнює 34 395 примірників, Інтернет, допомогу в освіті та різні форми дозвілля – абсолютно безкоштовно! Зараз похід до бібліотеки перетворюється на небезпечний квест «Смуга перешкод», температура взимку в приміщенні не перевищує 10°. Допоможіть нам зробити похід в бібліотеку безпечним!

Автор проєкту
Катерина
Катерина Фролова
Бюджет
199 999 грн
Розрахунок бюджету
Район
Шевченківський

Опис

Мета проекту

Зробити вхід до бібліотеки-філії № 9 для читачів простим та безпечним, а перебування в бібліотеці – комфортним.

Проблема

Зараз щоб потрапити до приміщення бібліотеки-філії №9, треба пройти через двір, який під час дощу перетворюється у глибоке озеро, а взимку – в ковзанку. А потім й через руїни колишнього ЖЕКу. Не кожні батьки погодяться на такий «квест» для своєї дитини! Та й в середині приміщення температура взимку не перевищує 10°.Проблема вирішується просто - потрібно зробити вхід на протилежній стороні будинку, куди виходять під’їзди та утеплити фасад. Віконний отвір стає дверним, місток з’єднує вхід з дорогою – і ви безпечно потрапляєте до бібліотеки, де вас чекає безліч корисних та цікавих речей!

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Всі під’їзди будинку виходять на протилежну від теперішнього входу до бібліотеки сторону. Там можна зробити і вхід до бібліотеки. Віконний отвір перетворити на дверний, відгородити, згідно санітарним нормам, вхідний тамбур, прокласти металевий місток між входом та дорогою, як у сусідніх під’їздах, утеплити фасад. Для цього потрібно, по-перше, виготовити проектну документацію та отримати дозвіл на виконання робіт, по-друге, приступити до будівництва, потім – ввести вхід в експлуатацію.
Ця, невелика за обсягом, перебудова дозволить дітям і дорослим району користуватися сучасними можливостями для самоосвіти та дозвілля, що безкоштовно надає бібліотека для дітей. В районі обслуговування проживає 4 156 дітей, не кажучи вже про керівників дитячого читання та й будь кого, бажаючого скористатися послугами бібліотеки. І в інтересах міської громади перетворити «квест» на безпечну та легку дорогу до бібліотеки, а перебування в ній – комфортним.

Для кого цей проект

Всі мешканці мікрорайону, а особливо діти та їх батьки

План заходів з реалізації проекту

1. Виготовлення проектної документації
2. Отримання дозволу на початок робіт
3. Обладнання перехідного тамбуру 2 х2 м, згідно санітарним нормам
4. Перетворення віконного отвіру на дверний
5. Встановлення металевих броньованих 4 класу безпеки вхідних дверей та містка до дороги
6. Утеплення фасаду
7. Обладнання приміщення сигналізацією, щоб запобігти проникненню до бібліотеки через нежитлові сусідні приміщення.
8. Введення в експлуатацію після перебудови

Ключові показники оцінки результату проекту

Економічні – економія витрат на самоосвіту та дозвілля для мешканців району, економія коштів на опалення приміщення; соціальні – підвищення рівня долучення дітей до читання та сучасних освітніх можливостей, безпечне та цікаве дозвілля, задоволення культурних потреб мешканців району

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Затримки на стадії підготовки проектної документації та отримання дозволу на виконання робіт

Приклади (кейси) схожих рішень

Улаштування додаткового входу у приміщенні бібліотеки-філії № 13 МКЗК «Централізована система бібліотек для дітей» м. Дніпро

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ