Зона відпочинку та оздоровлення в селищі Рибальськ. Неможливо реалізувати

Доданий
19.02.2017
Номер
881
Благоустрій та інфраструктура

Для 2750 жителів селища Рибальськ, земельна ділянка площею 0,35 га, яка розташована по вул. Томська біля буд. 162-162д - єдине вільне місце від забудови, в рекриаційній зоні річки Самара. Реалізація даного проекту дає змогу до існуючого дитячого ігрового майданчика приєднати спортивне обладнання та розширити зону відпочинку для всіх жителів селища Рибальськ.

Автор проєкту
Світлана
Світлана Кленіна
Бюджет
575 554 грн
Розрахунок бюджету
Район
Самарський

Опис

Мета проекту

Створити оздоровчу зону і зону відпочинку для жителів селища Рибальськ Самарського району. Громада при реалізації запропонованого проекту отримає благоустрій комфортабельної зони відпочинку в рекриаційній зоні на березі річки Самара.

Проблема

В селищі Рибальськ Самарського району не має жодного обладнаного місця для відпочинку і проведення дозвілля. Необхідність реалізації даного проекту полягає ще і в тому, що вул.Томська (на якій знаходиться більше 280 будинків) перевантажена грузовими автоперевізками і є небезпечною для пересування людей, відсутні тротуари і місця відпочинку. Тому створення зони відпочинку, спортивної зони - є актуальна і дуже важлива проблема сьогодення в селищі Рибальськ.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Даним проектом пропонується розширити зону відпочинку всім жителям селища Рибальськ для проведення дозвілля, масових заходів: встановити бесідки для спілкування, провести благоустрій комфортабельної зони відпочинку, висадити дерева, квіти, встановити тренажери для оздоровлення людей.

Для кого цей проект

Результатами даного проекту зможуть користуватися: маленькі діти, підлітки, мами з малюками, татусі, бабусі, дідусі, діти та дорослі з обмеженими можливостями селища Рибальськ та жителі масивів Стара Ігрень, Південний, Ігрень Самарського району м.Дніпра.

План заходів з реалізації проекту

План заходів з реалізації проекту (роботи, послуги)
- земляні роботи з вертикального планування території;
- насипне покриття та вимощення доріжок та майданчиків;
- монтаж спортивного обладнання;
- улаштування покриття спортивно-ігрового майданчика;
- виготовлення та монтаж бесідки для тихого відпочинку;
- улаштування споруди "Козацька вежа";
- облаштування майданчика для контейнерів ТПВ;
- посадка зелених насаджень;
- улаштування лавочок для відпочинку;
- улаштування огорожі території.

Ключові показники оцінки результату проекту

Реалізація проекту забезпечить жителів селища Рибальськ комфортними умовами для відпочинку з дітьми, спортивних занять, культурних розваг і спілкування.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Багато років, вищезгадану ділянку, фірми і приватні особи, під виглядом "благодійності", намагаються привласнити.
Громада селища Рибальськ на протязі п'яти років направляє листи в міську раду з єдиним проханнам: не надавати в оренду земельну ділянку розташовану по вул.Томська біля буд.162-162д в приватну власність, а залишити її в користування жителям селища Рибальськ.

Приклади (кейси) схожих рішень

Аналогів не має

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ