Інформаційно-навчальний центр Відхилений

Доданий
03.03.2017
Номер
1175
Соціальний захист

Інформування громадян України про права кожної людини, громадянина, члена органу самоорганізації населення та територіальної громади.

Автор проєкту
Дмитро
Дмитро Скобліков
Бюджет
50 000 грн
Розрахунок бюджету

Опис

Мета проекту

Мета інформаційно-навчального центру — інформування громадян України про права та обов'язки людини, громадянина, члена територіальної громади.

Проблема

Кожен з нас не має можливості безпосередньо здійснювати участь у місцевому самоврядуванні у зв'язку з відсутністю специфічних юридичних знань.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Саме від обізнаності про свої права та обов'язки і від участі кожного члена територіальної громади у процесах прийняття рішень залежить та реальність, у який ми разом живемо. Ми пропонуємо надати інформаційно-навчальні консультації з питань органів самоорганізації населення та спільної дії громадян у розбудові народовладдя.

Для кого цей проект

Інформаційно-навчальний центр виступає комунікаційним майданчиком для пересічних громадян України, громадських активістів, громадських об'єднань, депутатів різних рівнів, органів місцевого самоврядування та державної влади.

План заходів з реалізації проекту

Надання інформації, консультацій та проведення навчання з питань органів самоорганізації населення та спільних дій активних громадян: організація, створення та розвиток органів самоорганізації населення (ОСН) - будинкових, вуличних, квартальних, мікрорайонних та районних комітетів - як представницьких органів майбутньої територіальної громади; організація, створення та розвиток територіальних громад як первинних суб'єктів органів влади — юридичних облич публічного права; правова практична допомога членам територіальних громад у безпосередній участі у процесах прийняття рішень органів влади; організаційно-правова та практична допомога з питань проведення загальних зборів громадян за місцем проживання для прийняття рішень місцевого значення у відповідності до Конституції України

Ключові показники оцінки результату проекту

Організувати, створити та розвити понад 100 органів самоорганізації населення (ОСН) Дніпра - будинкових, вуличних, квартальних, мікрорайонних та районних комітетів. Організувати, створити та розвити біля 8 територіальних громад, як первинних суб'єктів органів влади — юридичних облич публічного права. Оформлення територіальних громад і прийняття ними на свій баланс об'єктів комунального власності.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

На сьогодні перешкодами у реалізації проекту можуть бути тільки лінь і небажання пересічних мешканців та деяких представників органів місцевого самоуправління діяти на користь українського народу. Україну може вивести з такого скрутного становища у якому вона опинилася, тільки нова народна еліта, навколо котрої може консолідуватися прогресивна частина українського суспільства.

Приклади (кейси) схожих рішень

На сьогодні у Дніпровської міської громадської організації "Громадянська дія"є досвід створення понад 546 будинкових комітетів, у місті Дніпро. А також є велика база інформаційно-консультативних та правових знань з утворення конституційних територіальних громад, як юридичних облич публічного права по усій Україні. Взагалі багато територіальних громад утворюються у селах та невеликих містах: наявність серйозної спільної проблеми, що підштовхує до соціалізації кожного жителя