Спортивний інвентар - мати і гімнастичні килими в усі школи. Реалізований

Доданий
28.02.2017
Номер
1152
Спорт

Все більше дітей щорічно приходять в спорт. Для занять спортом необхідний інвентар, особливо гімнастичні килими і мати, бо це знижує ризик отримання травми спортсменом під час вивчення складних спортивних елементів. Завдяки м'яким спортивним матам ризик отримання травми є мінімальним, а гімнастичний килим допомагає при вправах переміщення та стрибках без небезпечних наслідків слизької підлоги.

Автор проєкту
Альона
Альона Гусарова
Бюджет
198 440 грн
Розрахунок бюджету
Район
Центральний
Адреса
Юрія Савченка вулиця, Дніпровська міська рада, Дніпро

Опис

Мета проекту

Залучити ще більше дітей до занять фізичною культурою та спортом без ризику травм, популярізація здорового способу життя, популярізація міста Дніпро як спортивної столиці України!

Проблема

Завдяки спортивним школам, громадським організаціям, вчителям фізкультури та іншим ініціативним групам все більше дітей щорічно приходять в спорт, обирають здоровий спосіб життя і представляють рідну школу, місто і навіть країну на масштабних змаганнях. Майже для кожного виду спорту необхідний спортивний інвентар, особливо гімнастичні килими і мати. Без них є великий ризик отримання травми спортсменом під час вивчення складних спортивних елементів. Не всі комунальні заклади освіти мають такий спортивний інвентар.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Завдяки м'яким спортивним матам при правильному навчанні елементу ризик отримання травми є мінімальним, а дякуючи гімнастичному килиму вправи, які розраховані на біг, переміщення чи стрибки виконуються чітко, без небезпечних наслідків слизької підлоги.
Потрібно закупити та передати на баланс комунальним закладам освіти спортивний інвентар у вигляді 2х матів та гімнастичного килиму для занять фізичною культурою та спортом (включаючи заняття у спортивних секціях та гуртках.

Для кого цей проект

Діти, які навчаються у комунальних закладах освіти Дніпровської міської ради.
Перелік номерів, які мають гостру потребу у закупівлі матів та гімнастичних коврів та в яких займаються найбільша кількість членів спортивних федерацій: 2, 5, 7, 22, 29, 32, 33, 39, 53, 58, 62, 65, 70, 80, 81, 82, 107, 112, 111, 119, 125, 134, 143. ВСЬОГО: 19 закладів освіти міста потребує закупівлі по 2 мати, 23 заклада по 1 килиму (мати є в наявності). Кількість шкіл обгрунтована інформацією від спортивних федерацій та мешканців міста про наявність саме цього спортивного інвентаря в комунальних закладах освіти.

План заходів з реалізації проекту

Закупити інвентар через систему прозорро (пройшовши всі етапи), передати на баланси закладів, що їх отримають, перевезти за адресами закладів, урочисто вручити спортсменам школи на святі в цю честь

Ключові показники оцінки результату проекту

Понизити ризик травм при тренуваннях дітей, підвищити рівень охоплення дітей фізкультурою та спортом, залучити велику кулькість молодих спортсменів до занять різними видами спорту у своїй школі.

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради