Навчальний лабораторний комплекс в Дніпропетровському державному аграрно-економічному університеті. Відхилений

Доданий
28.02.2017
Номер
1144
Освіта

Відсутність достатнього фінансування вищої школи з боку держави унеможливлює своєчасно оновлювати морально-застаріле обладнання в університетах. Пропонується створення навчального лабораторно-дослідного комплексу в ДДАЕУ, що в свою чергу сприятиме застосуванню в навчальному процесі інноваційних технологій навчання.

Автор проєкту
Бюджет
199 999 грн
Розрахунок бюджету
Район
Соборний

Опис

Співавтори

проф. Чорна В.І, доц. Ворошилова Н.В.

Мета проекту

Створення сучасного інтерактивного навчального лабораторно-дослідного комплексу на базі кафедри екології та охорони навколишнього середовища Дніпропетровського державного аграрно-економічного університету.

Проблема

Економічна криза в державі не дозволяє забезпечити належне фінансування Вищих навчальних закладів на належному рівні. Нажаль, на сьогодні, державним бюджетом не передбачені кошти на оновлення матеріально-технічної бази університетів.Проведення лекційних, практичних та лабораторних занять передбачає застосування наочного матеріалу з використанням мультимедійного обладнання. І наразі це вже не розкіш, а необхідні умови, які нам диктує сьогодення.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Для вирішення проблеми пропонуємо створення навчального лабораторно-дослідного комплексу, шляхом оновлення морально-застарілого обладнання та встановлення сучасної мультимедійної системи. Це дозволить використовувати в навчальному та науково-дослідному процесі передові технології навчання, проводити онлайн- конференції та долучатись до онлайн-лекцій визнаних лекторів передових визів Європи.

Для кого цей проект

Перш за все проект розрахований на студентів, аспірантів викладачів та науковців ДДАЕУ, а також школярів, які відвідують підготовче відділення університету і спеціалістів, які проходять підвищення кваліфікації або здобувають другу вищу освіту на базі університету.

План заходів з реалізації проекту

Придбання обладнання. Установка та налаштування обладнання в навчальних аудиторіях.

Ключові показники оцінки результату проекту

Освічена молодь – це наше майбутнє і запорука сильної, економічно розвинутої держави. Сучасні технології навчання сприяють підготовці висококваліфікованих, конкурентно - спроможних та затребуваних фахівців на ринку праці. А вища освіта формує у студентів не тільки професійні навички, але й соціально-моральні якості.