Бібліотечне подвір'я Краснопілля Реалізований

Доданий
28.02.2017
Номер
1127
Безпека та громадський порядок

На віддаленому житловому масиві Краснопілля знаходиться муніципальна бібліотека №8. На масиві з кількістю мешканців понад 16 тисяч немає жодного обладнаного місця проведення дозвілля для дітей та дорослих Краснопілля. Пропонується на подвір’ї бібліотеки обладнати малий літній кінозал, бібліотечну альтанку, дитячий ігровий майданчик, висадити кущі ліщини. Авторський дизайн-проект додається.

Автор проєкту
Олександр
Олександр Ошега
Бюджет
199 764 грн
Розрахунок бюджету
Район
Чечелівський
Адреса
Дзеркальна вулиця, Дніпровська міська рада, Дніпро

Опис

Мета проекту

Створення на подвір’ї бібліотеки майданчику для спілкування та проведення корисного дозвілля для дітей та дорослих Краснопілля шляхом благоустрою та спеціального облаштування бібліотечного подвір’я.

Проблема

Небхідність створення обладнаного, безпечного майданчика біля бібліотеки полягає в тому, що бібліотека наразі є єдиним діючим і визнаним краснопільцями центром спілкування та проведення дозвілля громади. В бібліотеці, а в теплий період року і на бібліотечному подвір’ї проводяться ігри, квести, етнографічні свята тощо. Для більш комфортних умов та якісного проведення дозвілля пропонується облаштування території. Якщо проблема буде вирішена, підвищиться культурний та освітній рівень мешканців Краснопілля і буде створено гідне місце спілкування краснопільців.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

ЛІТНІЙ КІНОЗАЛ: для демонстрації фільмів та мультфільмів, проведення лекцій, презентацій книг, концертів, зборів громади тощо. ІГРОВИЙ ДИТЯЧИЙ СВІТ(ігровий комплекс, гойдалка, пісочниця, карусель, 2 ослінчика): діти розважаються на спеціально обладнаному дитячому майданчику.БІБЛІОТЕЧНА АЛЬТАНКА: краснопільці зможуть ознайомитись з новими журналами, книгами, діти гратимуть в інтелектуальні, настільні ігри, розфарбовуватимуть розмальовки, ліпитимуть з пластиліну тощо.КВІТКОВИЙ ЗАТИШОК: клумба з квітами, висадженими бібліотекарями та активом громади.ВЕЛОПАРКОВКА: Під час відвідування бібліотечного подвір’я буде можливість безпечно припаркувати на вулиці ровер.ГОРІХОВИЙ ГАЙ:вздовж дитячого майданчику планується висадити 10 кущів лісового горіха (ліщини), після дозрівання – це буде додаткове привабливе місце для відвідування дітей.ПАРКАН:територія бібліотечного подвір’я для забезпечення безпеки відвідувачів, особливо дітей огороджується декоративним парканом.

Для кого цей проект

Відвідувачами малого літнього кінозалу будуть дошкільнята, школярі та їх батьки, молодь. Дитячим ігровим майданчиком будуть користуватися діти від 1 до 10 років під наглядом мам. Всі відвідувачі майданчику знайдуть прихисток в альтанці. Біля клумби у квітковому затишку будуть збиратися шанувальники квітникарства Краснопілля. Велопарковкою скористаються ті краснопільці, які приїдуть до бібліотеки на велосипеді. Доступ до бібліотечного подвір’я Краснопілля буде відкрито для всіх безкоштовно без обмеження годин роботи.

План заходів з реалізації проекту

1. Вирівнювання та планування земельної ділянки.
2. Укладання тротуарної плитки.
3. Придбання та встановлення обладнання.
4. Встановлення системи відеоспостереження.
5. Озеленення ділянки, встановлення паркану.
6. Рекламна компанія з інформування громади щодо можливостей послуг та заходів «Бібліотечного подвір’я Краснопілля».

Ключові показники оцінки результату проекту

Підвищення інтересу підлітків, молоді до корисних культурних заходів, що вплине на зменшення проявів деструктивної поведінки, зменшення кількості правопорушень у мікрорайоні та підвищенню загального культурного та освітнього рівня краснопільців. Створення такої міні-паркової зони з квітами, деревами та рекреаційними елементами сприятиме формуванню екологічної культури жителів, прищеплюватиме дітям та громадськості усвідомлення відповідальності за утримання в належному стані місця проживання.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Економічні обставини: підвищення цін на обладнання, затримка в проведенні процедур закупівель в системі ProZorro.

Приклади (кейси) схожих рішень

Проект, подібний запропонованому реалізовано в Львові: «Бібліотека № 35 - цікаво, весело й корисно всередині приміщення і довкола нього» https://lviv.pb.org.ua/projects/show/117

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради