Лєшко-Попель - видатний лікар нашого міста Брав участь

Доданий
28.02.2017
Номер
1123
Благоустрій та інфраструктура

Встановити бронзову скульптуру видатному лікарю міста біля Медико-профілактичний корпусу ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України»

Автор проєкту
Сергій
Сергій Гаврюшов
Бюджет
400 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Соборний

Опис

Співавтори

Бублій Ростислав Вячеславович

Мета проекту

Бронзова скульптура Івана Васильовича Лєшко-Попеля стане не тільки символом віддання шани видатному містянину, а й буде нагадувати студентам медичної академії про те, яким повинен бути справжній лікар: жертовним, безкорисним та відданим своїх справі.

Проблема

Низька поінформованість гостей міста та жителів Дніпра про видатних містян, які прославляли наше місто та допомагали його мешканцям.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Поширення інформації про видатних жителів нашого міста за допомогою скульптур на вулицях Дніпра. На початку XX сторіччя мешканці Катеринослава (м. Дніпро) називали Лєшко-Попеля «народний лікар», «друг знедолених». Поляк за національністю, шляхтич за походженням, служив простим армійським лікарем. Крім платних клієнтів, Лєшко-Попель приймав десятки хворих катеринославців, що мали потребу, але не мали коштів на лікування в дорогих клініках. На його похорон прийшли тисячі мешканців міста.

Для кого цей проект

- жителів та гостей міста
- студентів ДЗ «Дніпропетровська медична академія МОЗ України»

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ