Сучасна модернізація дахової котельні по бульвару Зоряний, 1 Неможливо реалізувати

Доданий
28.02.2017
Номер
1087
Енергозбереження

Модернізація дахового котельного обладнання для енергоефективного використання газу та зниження тарифів на опалення для мешканців будинку.

Автор проєкту
Анастасія
Анастасія Лисиця
Бюджет
595 986 грн
Розрахунок бюджету
Район
Шевченківський

Опис

Співавтори

Гавриленко Андрій Валерійович

Мета проекту

Зменшення використання природного газу, тим самим зменшення плати за тепло. Правильний перерозподіл теплоносія, покращення комфортних температурних умов у квартирах мешканців будинку.

Проблема

Дахова котельна по бул. Зоряний, 1 була введена в експлуатацію в 1998 році. До цього часу жодної модернізації не відбувалося. Погодозалежна автоматика відсутня. Всі регулювання здійснюються вручну - оператором. Обладнання є морально застарілим.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Даний проект надасть можливість вирішити декілька загально державних проблем: 1 - зменшення споживання природного газу; 2- енергоефективне використання тепла; 3 - зменшення вартості опалення на один квадратний метр.

Для кого цей проект

Цей проект розрахований на мешканців двох ОСББ, тому що дахова котельна обслуговує ОСББ "Зоряний" та ОСББ "Зоряний 4". Загальна кількість квартир складає 228, загальна опалювальна плаща квартир складає 17200 кв.м. Та 11 нежитлових приміщень, загальною опалювальною плаща 1543 кв.м. Тобто ми маємо 239 суб'єктів господарювання або 810 мешканців які проживають у двох ОСББ. З яких 50 чоловік - пільгова категорія (разом з учасниками АТО), 38 чоловік - люди пенсійного віку, 30 чоловік, які користуються субсидіями. Дітей віком до 14 років 137.

План заходів з реалізації проекту

Після закінчення опалювального сезону 2016-2017, починаючи з травня місяця необхідно приступити до робіт з модернізації дахової котельні. Після закінчення робіт провести пробний запуск, всі роботи повинні бути виконанні до 14 жовтня - початку опалювального сезону.

Ключові показники оцінки результату проекту

Модернізація дахової котельні дозволить зменшити використання природного газу на 30%, що також зменшить викиди вуглекислого газу. Соціальна складова - зменшення навантаження на бюджет кожної родини за сплату послуг опалення.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Бюрократичні - затягування процесу розгляду та проходження угод через держказначейство, отримання авансу та повний, своєчасний розрахунок за виконану роботу.