Створення зони спорту та відпочинку «Дніпровські плавні» Брав участь

Доданий
28.02.2017
Номер
1082
Навколишнє середовище

Плавні в районі Червоний Камінь — Покровський давно являється містом «дикого» спочинку як місцевих жителів, так і гостей з інших районів. Позбавлені інфраструктури, засмічені та занедбані, вони занепадають. Хочеться зробити з них комфортне, красиве та безпечне місце спочинку і занять спортом на свіжому повітрі.

Автор проєкту
Бюджет
600 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Новокодацький

Опис

Співавтори

--

Мета проекту

Метою проекту є залучення мешканців масиву до екологічного, активного та свідомого відпочинку.

Проблема

Проблема полягає у тому, що інфраструктура спочинку, створена за радянських часів, зруйнована. У плавнях нема ні лавок для спочинку, ні урн та баків для сміття, ні зонування дороги для велосипедистів, автомобілістів, бігунів та пішоходів. За рослинністю ніхто не доглядає, люди кидають сміття просто неба. Ще кілька років — і плавні перетворяться на звалище.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Для вирішення вказаних проблем та досягнення мети проекту пропонується благоустрій дніпровських плавнів у районі Червоний Камінь — Покровський.

Для кого цей проект

Користуватися таким місцем спочинку зможе кожен мешканець Дніпра, який захоче провести час на березі річки або зайнятися спортом.

План заходів з реалізації проекту

Ремонт та зонування дороги, прокладання прогулянкових та бігових доріжок (бетон, гравій), встановлення лавок через кожні 50 метрів, урн та баків для сміття, трьох туалетів, трьох роздягалень з душем, розчистка пляжу, встановлення альтанок, стаціонарних мангалів або ям для багаття. Укладання угод з вивозу сміття та догляду за зеленими насадженнями. Включення плавнів до зони поліцейського патрулювання.

Ключові показники оцінки результату проекту

Покращення інфраструктури плавнів підніме економічну активність в районі: завдяки напливові гостей виросте продаж напоїв, снеків, товарів для спорту і спочинку. Наплив клієнтів також позитивно вплине на кафе й ресторани, розташовані поблизу. Зросте прибуток транспортних підприємств, які возять людей на Червоний Камінь — Покровськй. Отже, зросте й сума сплачуваних податків. Покращиться екологічна обстановка в районі.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

нема

Приклади (кейси) схожих рішень

Зона відпочинку та оздоровлення в селищі Рибальськ

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ