«Мій теплий, затишний дім» Брав участь

Доданий
28.02.2017
Номер
1079
Комунальне господарство

Будівля за адресою: вул. Данила Галицького, 55 потребує оновлення покриття фасаду (торцева стіна) будівлі. Розташована у центрі ж/м Західний - напроти ДРАЦС Новокодацького району, відділення Укрпошти, поблизу торговельних комплексів, дитячого майданчика та центрального скверу, у якому відпочивають мами з колясками, малі діти, жителі масиву та їхні гості.

Автор проєкту
Анжела
Анжела Жук
Бюджет
596 918 грн
Розрахунок бюджету
Район
Новокодацький

Опис

Співавтори

Мешканці будинку №55 по вул. Данила Галицького, їх гості, жителі житлового масиву "Західний"

Мета проекту

Забезпечення безпечними та відповідними санітарно-технічним нормам, комфортним умовам проживання, створення сприятливих умов відпочинку мешканців міста.
Запровадження ефективної реалізації державної політики енергозбереження.
Проведення у поточному 2017 році робіт з капітального ремонту фасаду житлового будинку (торцева стіна) по вул. Данила Галицького, 55, а саме: утеплення фасаду (торцева стіна), ремонту цоколів і відмосток.

Проблема

Погіршення технічного стану та експлуатаційних властивостей будинку (чисельні руйнування несучих фасадних стін, відмостки, грибкові утворення на стінах тощо) призвело до загрози життєдіяльності мешканців масиву та комфортним умовам проживання мешканців у зазначеному будинку.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Через чисельні зруйнування торцевих стін та фасаду будівлі, (строк експлуатації будівлі понад 45 років, відсоток зносу більш 51%) виглядає жахливо та не безпечно.
Встановлені «маячки» свідчили про погіршення технічного стану будівлі, загрозу життєдіяльності (умовам проживання), мешканців будинку та масиву.
Проведення робіт з капітального ремонту фасаду (торцева стіна) будинку за адресою: вул. Данила Галицького, 55 з застосуванням сучасних Еко-матеріалів можлива після проведення дослідження фасадних стін будівлі, оцінка технічного стану та експлуатаційної придатності несучих конструкцій та підготовки проектно-кошторисної документації.

Для кого цей проект

Мешканці 36 квартир будинку та жителі житлового масиву «Західний» і міста Дніпро, які відпочивають на прилеглої території та займаються життєдіяльністю поблизу будинку.

План заходів з реалізації проекту

1. Проведення робіт з обміру та інструментального обстеження фасадів та основних несучих конструкцій 9 поверхового будинку по вул. Данила Галицького, 55 в м. Дніпро для розробки проекту утеплення торцевої стіни.
2. Розробка проектно-кошторисної документації на об’єкт: «Капітальний ремонт фасаду житлового будинку (торцева стіна) за адресою: м. Дніпро, вул. Данила Галицького, 55».
3. Проведення капітального ремонту (утеплення) фасаду житлового будинку (торцева стіна) за адресою: м. Дніпро, вул. Данила Галицького, 55.

Ключові показники оцінки результату проекту

- збільшення надходжень до бюджету усіх рівнів,
- використання сучасних безпечних Еко-матеріалів для утеплення торцевої стіни,
- забезпечення тепло-, холодо-, гідроізоляції будівлі,
- економія паливно-енергетичних ресурсів на 30 % від загального обсягу енерговитрат,
- заощадження мешканців зазначеного будинку будуть використані на проведення подальших заходів з енергозбереження.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Перегляд обсягів робіт, підвищення цін на роботи та матеріальні ресурси.

Приклади (кейси) схожих рішень

Заходи та завдання діючіх Програми реформування та розвитку житлового господарства міста Дніпро на 2016-2020 роки та Програми соціально-економічного розвитку міста Дніпро

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ