Облаштування майданчику для збирання побутових відходів (з контейнером для негабарітного сміття). Реалізований

Доданий
28.02.2017
Номер
1078
Безпека та громадський порядок

Проект спрямований на розв’язання проблеми пов’язаної з існуванням сміттєзвалища біля будинків № 3 по вул. Г. Корольової та № 23 по пр. П.Калнишевського. Необхідно прибрати звалище, розібрати напівзруйновану вигорівшу споруду навколо якої постійно утворюється звалище. Облаштувати огороджений майданчик для контейнерів, встановити контейнер для великогабаритного сміття.

Автор проєкту
Бюджет
50 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Індустріальний
Адреса
Гулі Корольової вулиця, 3, Дніпровська міська рада, Дніпро

Опис

Мета проекту

Мета проекту полягає в організації збирання побутових відходів у відповідності з діючими правилами та санітарними нормами. За якими контейнерні майданчики повинні мати водонепроникне тверде покриття . А також продвинутись на крок далі і запропонувати мешканцям контейнери для відсортованого сміття: наприклад окремо харчові та нехарчові відходи. Окремо негабарітне сміття.

Проблема

Проблема невпорядкованого місця для збирання побутових відходів нажаль не є унікальною у місті Дніпрі. Але в цьому конкретному випадку ситуацію погіршує наявність напівзруйнованої споруди, яка слугує прихистком для бомжів та бродячих собак. Звалище не огороджене. Зайве говорити, що неогороджене сміття розвіюється вітром, виникають неприємні запахи, появляються гризуни, що є носіями інфекції. Трапляються загорання, що становлять загрозу навколишньому середовищу та здоров’ю населення. Ця ділянка багато років є «більмом на оці» для мешканців навколишніх будинків.

Пропоноване рішення щодо розв’язання проблеми і його обґрунтування

Для впорядкування цієї ділянки необхідно: очистити майданчик від сміття, розібрати залишки споруди, засипати ями та траншеї що утворилися, виконати підготовчі заходи, забетонувати площадку під контейнери, встановити огорожу. Промаркірувати контейнери. Замовити контейнер для негабаріту. Включити в маршрут та графік вивезення перевізником додаткову точку з негабарітним контейнером. Без встановлення контейнеру для негабарітного сміття, проблема цієї ділянки не вирішиться, бо є багаторічна звичка мешканців навколишніх будинків зносити сюди сміття. Для облаштування контейнерного майданчика пропонується використати прості міцні бетонні елементи. Сміттєвий майданчик в подальшому не буде потребувати витрат на його утримання. Достатньо буде щоденного планового прибирання двірниками в рамках прибирання прибудинкової території.

Для кого цей проект

Від реалізації цього проекту напряму покращиться ситуація для мешканців будинків, що знаходяться в безпосередній близькості від сміттєвого майданчику це будинки № 3 по вулиці Г.Корольової, та № 23 по проспекту П. Калнишевського. Але страждають від сміття що розноситься вітром всі навколишні будинки №№1, 1-А, 19, 19А по вулиці Г.Корольової та №№21, 25 по проспекту П. Калнишевського. Смітник розташований у дворі, що прилягає до будинку культури і всі відвідувачі секцій та гуртків нажаль мають змогу спостерігати цей осередок скупчення бомжів та безпритульних тварин.

План заходів з реалізації проекту

1.Розбирання кам'яної кладки стiн iз шлакобетонних каменiв.2.Очищення майданчика вiд смiття. 3.асипка траншей та котлованiв. 4. Улаштування майданчика під сміттєві баки.

Ключові показники оцінки результату проекту

За умови виконання цього проекту зменшиться забруднення навколишнього середовища. Запровадження роздільного збирання сміття, сприятиме збільшенню частки перероблюваного сміття.

Ризики (перешкоди) у реалізації проекту, на які слід звернути увагу

Можуть виникнути проблеми з наявністю у перевізників сміття вільного контейнеру для негабаріту, та небажанням додати до маршруту та графіку вивезення нового негабарітного контейнеру.

Приклади (кейси) схожих рішень

http://www.dw.com/uk

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент благоустрою та інфраструктури Дніпровської міської ради