В 45 школі сучасні Хімія і Біологія Брав участь

Доданий
13.05.2021
Номер
9
Школа

Цей проект надасть можливість вивчення хімії та біології в більш сучасних та комфортних умовах, які з”єднають в собі онлайн простір і практичне застосування знань, тому що хімія та біологія були і будуть науками прикладними.

Автор проєкту
Бюджет
467 555 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, школа, інновації
Район
Індустріальний
Адреса
вул. Софії Ковалевської, 88А, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

ні

Проблема

Хімія та біологія – дуже цікаві та потрібні предмети шкільної освіти, яки мають прикладне значення на протязі усього життя. Щоб вони стали більш доступними, необхідно на рівні з теоретичними заняттями проводити хімічні досліди та експерименти та навчання біологіі. На жаль в кабінеті хімії прийшли в непридатність лаборантська і рабочі місця учнів. Пол у кабінеті потребує ремонту . Наочні посібники теж застаріли за 35 років. У кабінеті біології недостає обладнання компьютерного та навчального. Обладнання кабінетів потребує оновлення згідно діючим навчальним планам і програмам, затвердженим МОН України.

Мета проєкту

Хімія та біологія цікаві, але дуже складні науки. Тому створення потужного навчального простору, який зможе об`єднати і практичні заняття, і можливості інтернету, використання сучасних платформ для навчання позитивно вплине на якість освіти. Хімія та біологія завжди вважалися передовими науками, які рухали економіку країни. Їх практичне вивчення украй потрібне і для розуміння процесів, і для виховання професійно інтересу у дитини. В Україні та в Дніпрі було багато вузів, дослідницьких інститутів, лабораторій, підприємств, які вивчали хімію та біологію і впроваджували нові розробки у виробництво країни. Практичні навички роботи з хімічними речовинами, біологічними приладами, інтерактивне обладнання кабінету допоможуть дитині визначитися з майбутньою професією у сфері хімічного виробництва, медицини, біології та інших пов`язаних спеціальностях. Якісне вивчення цих наук є важливою ланкою інноваційного освітнього проекту "Школа-ВНЗ-підприємство"

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

У класі хімії школи №45" існує ряд проблем Встановити нові крани на стіл вчителя та лаборантську, заміну раковини на столі вчителя та лаборантськуі. Для проведення робіт потрібно вирівняти підлогу і застелити лінолеум ,замінити меблі.. Нове обладнання для дослідів, сучасні – ноутбук, принтер , інтерактивну дошку стануть рішенням створення сучасного кабінету хімії у рамках програми Нової української школи. Кабінет Біологіі потребує нового обладнання та матеріалів для демонстрування дослідів , сучасні– ноутбук, принтер , інтерактивну дошку. Придбання скелету, та торсу чоловіка з органами, та сучасний мікроскоп.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Для кого цей проект
- учні КЗО "СЗШ №45 (1100 дітей);
- педагоги навчального закладу (65 осіб);
- батьки учнів, як рівноправні учасники навчально- виховного процесу;

Ключові показники оцінки результату

Підвищення рівня комфорту та зацікавленості учнів у вивченні хімії та біологіі. Формування прикладних навичок по використанню хімічних та біологічних знань, стирання межи між наукою і життям. Короткострокові показники:оцінювання знань.
Довгострокові показники: вибір професії, пов`язаної з хіміей та біологіеї.

Ризики у реалізації

підвищення цін, спалах епідемії

Інформація про співфінансування

ні

Чи є у вас конфлікт інтересів

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент гуманітарної політики Дніпровської міської ради