Спортивно-патріотичний проєкт «Батальйон» На реалізації

Доданий
28.05.2021
Номер
73
Спортивні та дитячі майданчики

" Не існує кордонів - є тільки перешкоди ... і усі перешкоди можна здолати"
(Д.Белль)
Це проєкт облаштування майданчика для тренування і військово – патріотичного виховання молоді, для здійснення психологічної підготовки молоді до захисту Вітчизни.

Автор проєкту
Бюджет
1 499 960 грн
Розрахунок бюджету
Теги
спортивний майданчик, діти, школа, молодь
Район
Шевченківський
Адреса
вул. Шинна, 10, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Терентьєв О.М.

Проблема

На сьогодні національно-патріотичне виховання в Україні є пріоритетним. Великі фізичні та психологічні навантаження на молодь у час війни та тяжкі випробування для всіх українців змушують ставитись відповідально насамперед до допризовної підготовки молоді. Предмет "Захист Вітчизни" є обов'язковим навчальним предметом, який викладається в старшій школі усіх навчальних закладів, але дуже мало закладів освіти мають умови для проведення тренувань та міських змагань військово-патріотичного та спортивного напряму. Крім того, для заохочення дітей та молоді до занять спортом, ведення здорового способу життя вкрай необхідна не тільки мотивація, а й створення необхідних умов.

Мета проєкту

Головною метою проєкту є створення загальнодоступної території військово-тактичного спрямування для систематичних занять з подолань штучних перешкод. Реалізація проекту допоможе всім бажаючим не тільки набути досвіду подолання єдиної смуги перешкод для формування професійно-прикладних навичок і комплексного розвитку фізичних якостей, виховання психологічної стійкості, оперативного мислення, упевненості в своїх силах, сміливості і рішучості, але й надасть можливість придбати необхідні вміння для подолання типових перешкод, які можуть зустрітися в реальному житті.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Пропонується побудувати універсальну смугу перешкод для проведення допризовної підготовки молоді, тренувань та змагань серед учнів всіх шкіл та ПТНЗ міста, військово-спортивних зборів громадських організацій, навчання зі спортивного туризму. Подолання смуги перешкод відноситься, до числа найбільш ефективних прикладних навичок у процесі фізичної підготовки. Це сприяє інтегрованому вдосконаленню природних рухів, ефективному розвитку фізичних якостей, життєво необхідних рухових навичок. Подолання смуги перешкод несе два типи розвитку - психологічний та фізичний. Перший,звичайно ж - це подолання своїх страхів і його контроль. Другий - це безпосередньо розвиток фізичних якостей для подолання різного типу перешкод на своєму шляху. Виконання вправ, на смузі перешкод, сприяє розвитку сили, швидкості, витривалості, спритності, координації рухів, уваги, рухової пам'яті, закріпленню отриманих навичок, формуванню прикладних якостей. Реалізація проєкту сприятиме вихованню в молоді почуття громадянської свідомості та патріотизму, надихатиме всіх на фізичну активність.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

Кінцевим результатом втілення цього проєкту в життя – є масове охоплення населення для активного відпочинку та тренування молоді міста, ветеранів АТО, військовослужбовців. Майданчик буде доступний усім бажаючим. Крім того, побудова смуги перешкод надасть можливість удосконалити навчальний процес як мінімум трьох освітніх закладів міста, які знаходяться поруч і де займаються понад 2000 освітян. Поряд з цим, це можливість збільшити кількість спортивних та військово-спортивних заходів, таких як дитячо-юнацька спортивна гра «Джура» та «Сокіл» для всієї молоді міста.

Ключові показники оцінки результату

Проєкт має громадянсько-патриотичну, здоров'язберігаючу та соціальну направленість. Його реалізація дозволить підвищити якість допризовної підготовки молоді міста та рівень національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, налагоджувати співпрацю з громадськими організаціями військово-патріотичного спрямування, проводити військово-спортивні змагання.
Проєкт також має забезпечити зниження рівня злочинності серед підлітків та молоді, попередити поширення наркоманії, алкоголізму, тютюнокуріння, підвищити рівень соціальної стабільності у нашому місті.

Ризики у реалізації

Можливе здорожчення обладнання.

Інформація про співфінансування

-

Чи є у вас конфлікт інтересів

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Комунальне підприємство "Розвиток територій міста" Дніпровської міської ради