Належні умови для навчання - запорука успіху позашкільника На реалізації

Доданий
26.05.2021
Номер
63
Позашкільна освіта

Проект спрямований на вдосконалення якості надання позашкільної освіти, що призведе до підвищення рівня навчання і збільшення участі та перемог у конкурсах різних рівнів, популяризацію здорового способу життя шляхом модернізації хореографічних кабінетів та приміщень закладу з метою проведення занять, масових заходів, майстер-класів, семінарів тощо, відповідно до сучасних вимог.

Автор проєкту
Бюджет
488 884 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, благоустрій, молодь, творчість
Район
Шевченківський
Адреса
ж/м 1-й Тополя, 8А, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Ткаченко Наталія Вікторівна, Відмич Наталія Валентинівна

Проблема

Створення належних умов для здобуття позашкільної освіти. Необхідність вжиття заходів, завдяки яким можна було б створювати нове освітнє середовище, втілювати нові методики викладання, удосконалювати технічні можливості організації освітнього процесу тощо. Забезпечення закладу сучасними технічними засобами як для навчання (телевізори, ноутбук), так і для створення комфортних умов (кондиціонери, освітлювальні прилади, лавки). Покриття для занять з хореографії регулярно піддається високому навантаженню, тому важливо, щоб воно було максимально якісним. Востаннє ремонт у хореографічних залах здійснювався ще у 80-90-х роках минулого сторіччя, з тих пір підлога у приміщеннях не оновлювалась. На цей час займатися хореографічним мистецтвом в приміщеннях із підлогою, що не відповідає сучасним вимогам, незручно, а іноді навіть небезпечно, до того ж її поверхня слизька. У приміщеннях хореографічних залів покращаться умови для творчої діяльності вихованців, будуть забезпечені комфортні та естетичні умови для всіх учасників освітнього процесу, покращаться звуко-, тепло-, термоізоляційні характеристики приміщень. Гуртківці будуть навчатись одночасно з дотриманням безпеки та комфорту.

Мета проєкту

Забезпечення якісних освітніх послуг, належної організації освітнього процесу. Облаштування кабінетів на сучасному рівні, вдосконалення умов навчання, що сприятиме популяризації здорового способу життя, залученню дітей у вільний час до занять різними видами мистецтва, підвищенню рівня хореографічної підготовки вихованців та поліпшенню матеріально-технічної бази гуртків, що призведе до задоволення мистецьких потреб вихованців всіх вікових категорій.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Заміна освітлювальних приладів на світлодіодні панелі покращить відповідність занять гігієнічним і санітарним вимогам щодо організації навчання. Використання сучасного технічного обладнання (ноутбук, телевізор) дасть змогу на більш високому та доступному рівні організовувати освітній процес. Заміна старої підлоги на нову (танцювальний лінолеум) продиктована тим, що танцювальна підлога повинна мати високу зносостійкість. Але в той же час покриття підлоги має бути не дуже жорстким, володіти максимальним зчепленням і антиковзаючими властивостями, тоді воно не дасть танцюристам посковзнутися або впасти. А для професійних виступів важлива ще одна характеристика - його зовнішній вигляд.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

- реалізація цього проекту буде корисною для громади Шевченківського району;
- педагоги отримають можливість кваліфіковано та професійно організувати процес навчання для подальшої систематичної підготовки переможців і лауреатів міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів;
- вихованці гуртків та діти міста Дніпра;
- батьки вихованців, які зацікавлені в наданні дітям сучасної позашкільної освіти;
- запрошені гості з концертними програмами з метою обміну мистецьким досвідом;
- учасники різноманітних семінарів, лекцій, майстер-класів, конкурсів і фестивалів та інших мистецьких заходів.

Ключові показники оцінки результату

Впровадження проєкту дасть змогу:
- працювати і навчатись на підґрунті сучасних інноваційних технологій;
- вихованцям гуртків краще розкрити свої здібності та можливості, успішно представляти наше місто і країну на світових сценах, отримувати вагомі здобутки;
- педагогам колективів кваліфіковано та професійно організовувати процес навчання для подальшої систематичної підготовки переможців і лауреатів міжнародних, всеукраїнських та обласних конкурсів;
- підвищити рівень охоплення дітей та молоді фізично-активною діяльністю, зацікавити дітей хореографічним мистецтвом, здоровим способом життя, що значною мірою впливає на формування внутрішньої культури й виховання характеру гуртківців, своєчасний розвиток дитячого організму, оздоровлення вихованців.

Ризики у реалізації

Можливе удорожчання технічного обладнання, освітлювальних приладів, лінолеуму.

Інформація про співфінансування

Немає

Чи є у вас конфлікт інтересів

Ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Файли

Відповідальні підрозділи

Департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради