Пропаганда шанобливого ставлення до людей похилого віку Брав участь

Доданий
11.06.2021
Номер
434
Громадсько-патріотичні практики

Проект спрямований на поширення інформації про шанобливе ставлення до людей похилого віку, які у молоді часи внесли важкою працею свій внесок у побудову міста Дніпра та у щасливе майбутнє нащадків. Розміщення на бігбордах у різних районах міста графічної інформації про людей похилого віку, які у молоді часи займали посади робітничих та інших некерівних професій та про їх внесок у розвиток Дніпра.

Автор проєкту
Бюджет
1 469 600 грн
Розрахунок бюджету
Теги
неформальна освіта, культура, люди похилого віку

Опис

Співавтори

немає

Проблема

Люди похилого віку набули негативної репутації у суспільстві як такі люди, що заважають їздити у транспорті, які потребують багато уваги та витрачання ресурсів (у медичних закладах, пільги та субсидії тощо). Пенсіонери набули в очах багатьох громадян статусу "поглиначів" державних коштів, забезпечених державою громадян на тлі масових звільнень, відбирачів коштів у водіїв транспорту... Люди похилого віку стали жертвами з одного боку невеликих пенсій (незважаючи на багаторічну працю за молодості), а з іншого - агресивного населення. Втрата шани до їх праці, покладеної у щасливе майбутнє нащадків, є впевненим кроком до падіння і так розмитих цінностей майбутнього покоління. Жорстокість молоді призводить до поглиблення депресій у людей похилого віку, особливо самотніх. Знецінення життя, праці, доброзичливості, шани, відмова від вдячності за важку працю - все це призводить до роз'єднання суспільства, його моральному занепаду.

Мета проєкту

Звернути увагу суспільства на проблеми людей похилого віку, змусити задуматися про їх внесок у життя теперішнього суспільства, зменшити агресивний тиск на них, мотивувати до морально-психологічної підтримки людей похилого віку, особливо самотніх.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Систематичне зверненя уваги населення на людей похилого віку з огляду минулого і теперішнього часу повинно нагадати людям про вдячність таким людям праці за їх внесок, про їх працю не за кар'єру та великі гроші; по-друге, нагадати, що усі будуть людьми похилого віку, і якщо зараз не закласти фундамент вдячності і шани теперішньому поколінню, то закладена у душі молоді агресія до стареньних, стане прокляттям для теперішніх ще не пенсіонерів. Особлива увага приділятиметься самотнім людям похилого віку, про багаторічну працю яких немає кому розповісти і нагади суспільству про їх внесок.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

1. Пенсіонери похилого віку, як ті, що мають родину, так і самотні.
2. Громадяни, які зацікавлені у благополуччі своїх сімей.
3. Школи, гімназії, освітньо-виховні установи та організації.

Ключові показники оцінки результату

- зменшення випадків грубого ставлення до пенсірнерів у загальногромадських місцях;
- збільшення випадки допомоги людям похилого віку серед населення, а не тільки волонтерами;
- збільшення випадків взаємовиручки, пов'язаних із допомогою і захистом людей похилого віку у критичних ситуаціях.

Ризики у реалізації

немає

Інформація про співфінансування

відсутнє

Чи є у вас конфлікт інтересів

немає

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

Ознайомлена з положеннями Бюджету Участі

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент з питань місцевого самоврядування, внутрішньої та інформаційної політики Дніпровської міської ради