Сучасна школа малюків «Магікум» Брав участь

Доданий
11.06.2021
Номер
401
Позашкільна освіта

Створення на базі комунального позашкільного навчального закладу «Міська станція юних техніків» ДМР центру розвитку інтелектуальних і творчих здібностей дітей дошкільного віку з акцентом на науково-технічну творчість в ігровій формі з метою формування у дітей культури інженерного та наукового мислення.

Автор проєкту
Ольга
Ольга Шибка
Бюджет
1 493 800 грн
Розрахунок бюджету
Теги
діти, інновації, неформальна освіта, творчість
Район
Новокодацький
Адреса
вул. Кам'янська, 21, Дніпро (Дніпропетровськ)

Опис

Співавтори

Мізіченко Тетяна Михайлівна

Проблема

Серед сучасних молодих батьків існує попит на послугу «Дитсадок на годину». В цьому випадку батьки можуть «закинути» дитину на кілька годин, поки займаються справами.
Але така форма занять для дітей від 3 до 6 років не дає змоги організувати повноцінне розвивальне навчання малюків та дошкільнят.
Все більше батьків розуміють необхідність в ранньому розвивальному середовищі. Сучасні батьки намагаються охопити одночасно якомога більше різноманітних напрямів навчальної діяльності з дітьми: спорт, хореографія, співи, плавання, малювання, ментальна арифметика, робототехніка, читання та письмо. В результаті діти замість особистісного розвитку подекуди отримують дезорієнтацію і у віці початкової школи не можуть чітко сформулювати коло майбутніх інтересів.
Тому виникає потреба у дитячому центрі, який може надавати якісні освітні послуги за програмою формування культури інженерного мислення у дітей передшкільного віку, реалізовувати дослідницьку діяльність за різними напрямами STREAM, яка визнана джерелом розвитку сенсорних, інтелектуальних і творчих здібностей дошкільників.

Мета проєкту

Створення сучасного SТRЕАМ центру дошкільної підготовки, розвитку, виховання й навчання дітей з метою з формування в дітей загальних наукових уявлень про світ; ознайомлення їх з інформаційно-комунікаційними технологіями; розвиток уміння експериментувати, конструювати; навчання дітей основ опрацювання змісту тексту, грамоти, математики, а також різних видів мистецтва.

Пропоноване рішення щодо розв'язання проблеми і його обґрунтування

Рішення заявленої проблеми полягає в оновленні та оснащенні матеріально-технічної бази Міської станції юних техніків, придбанні нових меблів і комп’ютерної техніки, в тому числі, для реалізації навчальних завдань з SТRЕАМ освіти: набір Мініфеномента, набори юних науковців, набори з робототехніки тощо.
Навчальні кімнати мають бути відремонтовані відповідно до вимог чинного законодавства:
в приміщенні має бути виділене місце для роздягання;
обладнана кімната для рухомих вправ;
санвузол для дітей молодшого віку;
стіни - пофарбовані або покриті вологостійкими шпалерами;
стелі - покриття водоемульсіонкою;
підлоги - рівні, без дефектів, не слизькі;
електричні розетки і вимикачі на висоті, недоступній дитині (від 1,8 м).
Також треба врахувати, що батьки таких дітей часто приводять на заняття своїх старших діточок, а самі в цей час сидять з немовлятами в очікуванні закінчення занять. Тому мають бути передбачені місця для сповивання, підігріву пляшок тощо.

Зацікавленні у реалізації проєкту групи

В результатах реалізації даного проєкту зацікавлені всі мешканці нашого міста, всі вікові групи та особливо жителі Новокадацького району міста.
Громада міста відчуває нестачу закладів, що можуть забезпечити дітям молодшого та перед шкільного віку якісну SТRЕАМ-освіту, доступну за проїздом, розраховану на батьків низької та середньої платіжної спроможності.
Педагоги дошкільної освіти міста потребують створення центру, в якому зможуть отримувати якісну методичну, технологічну та іншу допомогу в питаннях реалізації задач SТRЕАМ-освти малюків та дітей передшкільного віку.

Ключові показники оцінки результату

За результатами реалізації проекту можна очікувати таких показників:
Економічні: громада міста отримає новий майданчик для формування у молодших городян інженерної культури та науково-технічного мислення.
Соціальні: оновлення до сучасного рівня матеріально-технічної бази гуртків приверне до них увагу батьківської аудиторії, також сучасні технічні засоби навчання стануть важливим чинником зацікавлення дітей в подальшому навчанні в гуртках спортивно-технічного, науково-технічного та SТRЕАМ -профілю.
Іміджеві: місто Дніпро отримає сучасний комунальний центр SТRЕАМ-профілю, в яких малюки зможуть опановувати нові технології.
Інноваційні: реалізація проєкту дозволить створити сучасний центр для інформаційно-комунікаційної підтримки впровадження SТRЕАМ-освіти в дошкільних навчальних закладах міста.
Педагогічні: громада міста отримає сучасний оновлений комунальний позашкільний навчальний центр, в якому зможуть отримувати якісну методичну, технологічну та іншу допомогу в питаннях реалізації задач SТRЕАМ-освти малюків та дітей передшкільного віку.
Міжнародні: можливе залучення до співпраці із освітянською спільнотою міста міжнародних корпорації в рамках ініціатив зі створення та роботи наукових проектних лабораторій для дітей.

Ризики у реалізації

Непередбачуваність в підпорядкуванні закладів позашкільної освіти. Невизначеність та нестабільність рівня фінансування діяльності закладів позашкільної освіти.

Інформація про співфінансування

-

Чи є у вас конфлікт інтересів

ні

Ви ознайомленні з положенням Бюджету участі

так

ФОТО ДО / ВІЗУАЛІЗАЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ПРОЄКТУ

Відповідальні підрозділи

Департамент молодіжної політики та національно-патріотичного виховання Дніпровської міської ради